Ty Segall visszatér első szerelméhez és kiad egy doboslemezt

2024.07.10. 11:24, srecorder

ty-drums_wide-f9375444db4460adf1d24222080275938746cf4e.jpg

Augusztus végén egyszálgitározik az Akváriumban, utána pedig egy ütős lemezzel jelentkezik a hiperaktív kaliforniai garázsrocker.

Augusztus 30-án, pár nappal első magyarországi koncertje után hozza ki második idei albumát Ty Segall, egy spéci, instrumentális lemezt, amit dobokra és ütőhangszerekre írt. Bár fuzzban úszó, pszichedelikus gitárjairól híres, a sok mindenen játszó Segall első szerelme a dob volt, az Oh Sees-főnök John Dwyer is úgy fedezte fel, hogy törött karral, a gipsze alá dugott dobverővel dobolt egy korai garázsbandájában, a Fuzz trióban ő ült a dobok mögött, és ha megkérdezték, még pár éve is elsősorban dobosnak vallotta magát.

Segall legkésőbb a Manipulator óta tervezi, hogy összerak egy doboslemezt, és már az év elején kijött Three Bellsen is hangsúlyosabb szerephez jutottak a dalszerzésben a mindenféle ütőshangszerek. A Love Rudimentsen üstdobon, vibrafonon, xilofonon és elektromos dobokon is játszik, és egy szerelem kivirágzását és elhervadását meséli el négy dalciklusban, ami kábé így fog szólni: 

Az elsőként hallható The Dance a második szvit harmadik dala, és a szerelmes pár első táncának a kísérőzenéje az albumon.

A frenetikus Freedom's Goblinról írt kritikánkat itt tudod elolvasni, a kvázi-slágerekkel teli Manipulatorét itt, a 2017-es Ty Segallosért ide katt, ez pedig egy tíz évvel ezelőtti Ty-koncertélményünk Berlinből. Az augusztus 25-ei, akvás szólókoncertre jegyek még kaphatók.

 

Ez pedig a Love Rudiments szép absztrakt borítója:

ty-segall-love-rudiments.jpg

Címkék: ty segall
https://recorder.blog.hu/2024/07/10/ty_segall_visszater_elso_szerelmehez_es_kiad_egy_doboslemezt
Ty Segall visszatér első szerelméhez és kiad egy doboslemezt
süti beállítások módosítása