Kedden Hatebreed és Crowbar a Dürerben!

2024.06.16. 13:51, srecorder

z324000269.jpg

Nem mindennapi buli lesz június 18-án a Dürer Kertben: együtt lép fel az underground metál két alapcsapata, a Crowbar és a Hatebreed – és még le lehet csapni pár jegyre!

Külön-külön is nagy dobás lenne az Emptiness Bookingtól, de hogy egy bulira hozták el nekünk a sludge és a hardcore két legendás bandáját, az egészen rendkívüli: egy este lép fel a metálos ikon Kirk Windstein együttese, a Crowbar, és Jamey Jasta idén a harmincadik születésnapját ünneplő zenekara, a Hatebreed.

A Hatebreedet ráadásul még a „hivatalos” születésnapi turnéjuk előtt nézhetik meg a magyarok: az Egyesült Államokban szeptemberben indulnak egy ünnepi körre a Carcass társaságában, de az évfordulót elég jófej módon Európában durrantják be, nem kisebb vendéggel, mint a Crowbar.

„Hihetetlenül hálásak vagyunk, hogy elérhettük ezt a mérföldkövet, amit ráadásul a világ legjobb együtteseinek társaságában ünnepelhetünk meg! Alig várjuk, hogy az út során találkozzunk” – mondta a turnék bejelentésekor Jamey Jasta énekes-frontember.

Az 1994-ben, Connecticutban alapult, Grammy-jelölt hardcore/metál együttes, a Hatebreed még az alapvetően üzleti témákkal foglalkozó Forbes magazin szerint is a mai kor egyik legmeghatározóbb bandája a hardcore és a metál szcénában. Legutóbb 2020-ban adtak ki lemezt, Weight of the False Self címmel, ami a kritikusok szerint visszatérés volt a gyökerekhez. A mostani turnén viszont igazi best of setlistet játszanak, így a harminc éve velük tartó rajongók és az újoncok se fognak csalódni.

A náluk egyébként „idősebb", 1990 óta aktív, New Orleans-i Crowbar a doomot és a hardcore-t sajátos stílusban vegyítő sludge metál alapcsapata. Kirk Windstein alapító-frontember személyes jóbarátja, a Pantera énekese, Phil Anselmo is sokat tett az együttes befutásáért, de a Crowbart egyébként is sokan emlegetik egy lapon Anselmo másik legendás együttesével, a Downnal.

Nem ez az első alkalom, hogy a Crowbar segít ünnepelni a Hatebreednek: a 20 Years of Desire and 15 Years of Perseverance évfordulós turnén is ők nyitották az estét. Jegyekért katt ide, az esemény Facebook-oldala ITT érhető el.

https://recorder.blog.hu/2024/06/16/kedden_hatebreed_es_crowbar_a_durerben
Kedden Hatebreed és Crowbar a Dürerben!
süti beállítások módosítása