Feminista showcase fesztivál lesz a Gólyában – jelentkezz te is!

2024.06.13. 15:17, srecorder

plakat-weboldalra-facebookra-2.jpg

Idén újra lesz LadyFest a Gólyában, az underground zenei és művészeti feminista fesztiválra alkotó nők, illetve részben vagy egészben női zenekarok jelentkezését várják.

A LadyFest 24 éve indult az Egyesült Államokban (az első rendezvényen például a Sleater-Kinney is fellépett), ám mára globálissá nőtte ki magát. Ez egy olyan zenei fesztivál, ami a zenélő, alkotó nőkről szól – a terep a részben vagy egészében nőkből álló zenekaroké, női előadóké. A cél a zenekarok, alkotók bemutatkozása mellett a közösségépítés, inspiráció, a női szolidaritás tereinek építése. Budapesten 2018-ban volt legutóbb Ladyfest, amin játszott a pécsi Doggos, és Szurcsik Erika is az Unknown Child nevű szólóprojektjével, 2019-ben és 2020-ban pedig egyestés eseményekkel (LadyFest Extra) jelentkeztek a szervezők, amin már külföldi zenekarok is felléptek. 

A 2020-as LadyFestet eredetileg egy léptékváltó eseménynek szánták, de a Covid közbeszólt, és ellehetetlenítette a kizárólag önkéntes munkára és szívességekre építő szervezést, így a fesztivál idén tér vissza, augusztus 31-én és szeptember 1-jén, a Gólyában. Erre várják most a jelentkezéseket a LadyFest honlapján, június végéig.

„A teljes kép fontos része, hogy a négy szervező – Neményi Lilla zenész, Molnár Dorina grafikus, Simai Panni zeneipari szakember és Benedek Kata művészettörténész – hosszú ideje kábé 3.5 országban él (Budapest, Berlin, London, és egy tagunk sokat dolgozik Budapest és Franciaország között). A covid-deprimáció és a kontinuuitás elvesztése kilökte a stábot a flowból, és kellett némi idő, mire mindannyian egyszerre éreztük úgy, hogy megérett az idő, hogy az alapokról építsük újra a fesztivált, régi tanulságokkal és új ötletekkel, távlati tervekkel számoló struktúraépítéssel stb. Például amit már biztosan elmondhatunk újdonságként, hogy idén a zene mellett a Szépírók Társaságának közreműködésében, rendhagyóan hibrid formájú irodalmi szekció is lesz” – árulták el a szervezők a Recordernek.

https://recorder.blog.hu/2024/06/13/feminista_showcase_fesztival_lesz_a_golyaban_jelentkezz_te_is
Feminista showcase fesztivál lesz a Gólyában – jelentkezz te is!
süti beállítások módosítása