Kedden Dropkick Murphys a Parkban, előttük játszik a Shame is

2024.06.10. 15:14, srecorder

shame-dan-kendall-10.jpg

Szinte napra pontosan 10 év után lép fel újra a Budapest Parkban a kelta folk-punk alapzenekara, de ennél is jobb, hogy a britek legenergikusabb poszt-punkjai melegítenek előttük, akik fél éve a Reflektor Fesztiválon csináltak nagy bulit.

Novemberben a shame volt az egynapossá vált Reflektor főzenekara, akik öt évvel a zseniális szigetes koncertjük után tértek vissza Budapestre. A következő koncertjük szerencsére nem kell ennyit várni, előzenekarként holnap (június 11-én) el lehet csípni a Parkban a Food For Wormsszel turnézó zenekart, amit 2023 legjobb lemezei közé is beválasztottunk a Recorderen.

A Dropkick Murphys az amerikai folk egyik kiemelkedő alakja, Woody Guthrie publikálatlan dalszövegeit megzenésítő albumaival, a This Machine Still Kills Fascistsszal és az Okemah Risinggal érkezik hozzánk. Előbbit anno ültetett koncerteken, színházakban mutatták be, de a csendesebb albumok után most egy ízig-vérig hangos koncerttel térnek vissza a Parkba, ahol a shame mellett a Tim Armstrongék kultikus kiadójához, a Hellcat Recordshoz szerződött Grade 2 is fellép előttük, róluk sem érdemes lemaradni.

Novemberben egyébként interjúztunk is a shame frontemberével, az élőben különösen lehengerlő Charlie Steennel, akivel színpadi megőrüléseiről, a koncertezéssel legyűrt szorongásairól, kedvenc interjúiról, a három lemezükről, és arról is beszélgettünk, hogy énektanárhoz járni miért ér fel egy terápiával. Az interjúért katt ide, jegyek itt, Facebook-esemény errefelé.

https://recorder.blog.hu/2024/06/10/kedden_dropkick_murphys_a_parkban_elottuk_jatszik_a_shame_is
Kedden Dropkick Murphys a Parkban, előttük játszik a Shame is
süti beállítások módosítása