Vágyakozás félálomban és Marian Hill vibe-ok – EP-Premier! Sofiyeah: Half Asleep

2024.06.07. 10:11, srecorder

half_asleep_pressphoto.jpg

Itt van a Sofiyeah néven alkotó énekes-producer Balogh Zsófi (triola gang, Partizán) legújabb dala, a Half Asleep, azonos című első EP-je kíséretében. A kislemez másik két dala a tavaly már külön single-ökként kiadott Smaller és Anxious.

Az előző dalom alá kommentelte valaki, hogy erős Marian Hill vibe-ja van. Rákerestem, kik ők és azóta függő vagyok. Készíteni akartam egy tracket az ő stílusukban, ebből lett a Half Asleep. Tehát minimál production, ritmizált vocal chopok, egy egyszerű, de magával ragadó dallam, bézik kick és behúzós basszus - ezek lettek a fő összetevők” – meséli Zsófi az új számáról.

A hangulata pont olyan, mint a szövegben leírt jelenet, vagyis ahogy az ágyban ébredezve keressük magunk mellől azt, aki lefekvéskor még ott volt. A mélység vissza-visszahúz, de a falióra ketyegése már könyörtelenül tudatunknál tart. Édes szomorúság hatja át a dalt.

És hogy miért az EP-formátum, amikor csak egy új track van? „Csak gondoltam egyet, hogy az első két single-t is újra megjelentetem, miért ne? Tematikában is összetartoznak, tulajdonképpen egy trilógiáról van szó: az első trackem, az Anxious egy crushról szólt, az ezt követő Smaller már a kapcsolat eleji gátlásokról, a Half Asleepben pedig már van egyfajta bizonyosság, hogy a másik visszatér abba a bizonyos ágyba.”

„EZ A NŐ MENŐ” – BÖBE, NOIRA ÉS SOFIYEAH KEDVENC 2023-AS ZENÉI

Egy hét múlva, azaz június 14-én pénteken megjelenik egy izgalmas live act videó is, amelyben Zsófi az EP-n szereplő trackeket adja elő növényekkel és kontrollerekkel körülvéve. A zenéket Garay Anna Elza keverte és masterelte. Az album borítóját Rácmolnár Milán készítette, Zsófiról a fenti fotót pedig Komróczki Dia.

 

Sofiyeah a Facebookon. Instagramon. TikTokon. Soundcloudon.

Fotó: Komróczki Dia.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2024/06/07/vagyakozas_felalomban_es_marian_hill_vibe-ok_ep-premier_sofiyeah_half_asleep
Vágyakozás félálomban és Marian Hill vibe-ok – EP-Premier! Sofiyeah: Half Asleep
süti beállítások módosítása