Kétnapos konceptbulival érkezik az INOTA idén a Turbinacsarnokba – itt vannak a fellépők!

2024.05.19. 09:18, srecorder

turbinacsarnok006.JPG

Július 12-én és 13-án reggelig tartó újhullámos techno és határfeszegető elektronika költözik a tavaly az Európa Kulturális Fővárosa program részeként már jól megismert inotai rozsdaövezet 6000 négyzetméteres ipari épületébe, egytucat külföldi fellépővel.

2023 nyarának végén a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program egyik legsikeresebb eseményeként rendezték meg az első INOTA Fesztivált az NVC rendezvényszervező kollektíva és a Centrum Production kollaborációjaként. Az innovatív audiovizuális előadókat, dj-ket, fényművészeket, képzőművészeket, kortárs táncosokat, helyspecifikus installációkat felvonultató elsőéves fesztivál gravitációját jól jelezte, hogy összesen közel 20 ezer látogató fordult meg rajta, a szombati napra pedig villámgyorsan kikerült a teltház tábla.

Idén koncepciók mentén haladó,6 de nem kevésbé izgalmas dedikált események formájában jelentkezik az INOTA-projekt: július 12-én és 13-án ismét feléled az erőmű területe, pontosabban annak letaglózó épülete, számos sci-fi mozi kedvenc helyszíne, a Turbinacsarnok, ami erre a két napra Magyarország kvázi legnagyobb technoklubjává alakul.

 

PÉNTEK / SZOMBAT

Miközben a terület java része pihen, a betonkatedrálisban a pénteki, a lábak mellett az agyakat is igénybe vevő napon fellép Izland legismertebb ausztrál lakosa, a minimalista-experimentális hangtájakon lépdelő Ben Frost, akinek a kompozícióit mintha csak ebbe a monumentális térbe találtak volna ki; a légkalapácsszerű EBM techno-duó Schwefelgelb, az úttörő koppenhágai gyorstechno szcéna színeiben a mindig megújuló Schacke, a posztszovjet területek egyik legjobb underground klubjának tartott KHIDI rezidensi pultjából pedig Ancient Methods, Neux és Frequency Shifter. Hazai oldalról is érdekes felállások várhatók: az egyik legígéretesebb kísérleti zenész, a Katona Kati vizuális kíséretével megtámogatott Yibai mellett például Mankind és Sikztah is feltűnik egy sosem hallott b2b szettel.

A szombati nap a gyorsabb tempóké és a legújabb tánczenei csapásoké: az Olaszország jelentős ipari központjából, Torinóból érkező, aciddel és dobgépekkel dolgozó Boston 168 mellett jön a berlini BCCO színeiben fellépő, beszédes nevű DJ Hyperdrive, az újhullámos trance nagykövete, Alpha Tracks, a hardcore techno nyers, arcba vágó hangzását kortárs kontextusba helyező Gabber Eleganza, és persze szerepet kapnak a fiatalok is: a pult mögé állnak a KamaRave dj-i és a Káosz-bulik ügyeletese, Blue Advance is.

Facebook-esemény ITT, jegyek pedig ITT kaphatók.

https://recorder.blog.hu/2024/05/19/ketnapos_konceptbulival_erkezik_az_inota_iden_a_turbinacsarnokba_itt_vannak_a_fellepok
Kétnapos konceptbulival érkezik az INOTA idén a Turbinacsarnokba – itt vannak a fellépők!
süti beállítások módosítása