Kiss Tibi, Beck Zoli, aurevoir., MORDÁI, Galaxisok és sokan mások az ingyenes Budaörs Fesztiválon!

2024.05.04. 20:00, Recorder.hu

budaors2024.jpg

(X) Idén már 26. alkalommal rendezik meg Budaörs legnagyobb ingyenes kulturális seregszemléjét: 1 város, 5 nap, 12 helyszín, 33 program, 180 közreműködő – a Budaörs Fesztivál minden korosztályt és stílust kielégítő műsorkínálattal várja vendégeit, nem kötelezi el magát egyetlen zenei műfaj mellett sem. A május 8. és 12. között zajló eseménysorozat programválasztéka rendkívül széles és sokszínű: a jazztől az elektronikus zenén és indie poprockon át a komolyzenéig, a képzőművészeti kiállításoktól kezdve a gyerekprogramokig, a kortárs tánctól a kerekasztal-beszélgetésig minden megtalálható lesz a 2024-es Budaörs Fesztiválon.

A PostART Kulturális Színtérben nyílik meg a fesztivál Kiss Tibi és az Aranyakkord koncertjével, valamint a Másnap című előadással, melyben Beck Zoli és Szűcs Krisztián játssza Cseh Tamás és Csengey Dénes soha nem hallott dalait. A szervezők minden évben örömmel hívnak meg fiatal, tehetséges zenekarokat: így idén itt lesz a MORDÁI, a Hakumba és a Duckshell. Muzsikáló terek címmel akusztikus koncerteket hallgathatunk ismét Budaörs egyik legszebb terén, a Kálvária téren, ahol igazi fesztiválhangulat várja a közönséget: érkezik az elmaradhatatlan Kodachrome duó Simon & Garfunkel dalaival, illetve a zseniális Pleszkán Écska és Ratkóczi Huba duója is.

A művelődési ház ad otthont a Mándy Ildikó Társulat Pavlova című táncelőadásának. A szombati szabadtéri nap meghívott előadói többek között: lesz többek között Kovácsovics Fruzsina, a Veronaki gyerekzenekar, a Zaporozsec, az aurevoir. és a Szabó Balázs Bandája.

„A magyar mozi menő" – vallja a Budaörs Fesztivál részeként sorra kerülő Malter Filmfesztivál, amelynek vetítései idén is szabadtéren, a Zichy major udvarán lesznek. Csütörtökön és pénteken este ugyanitt a Jazz udvarban a Tube Company Jazz Quartet, valamint Hajdu Klára és Szakonyi Milán duója fog fellépni.

A kulturális kínálatot képzőművészek jelenléte teszi teljessé: a Városházán Keleti Éva Kossuth- és Balázs Béla-díjas fotóművész Szubjektív című képkiállítása, a PostART-on Bach Máté Fénypecázások című fotótárlata, a Zichy Majorban Triptichon címmel 38 művész csoportos kiállítása, valamint a Husznegyven Építészegyesület kiállítása, a KözTérben pedig Boleman Bence kerámikus kiállítása lesz megtekinthető.nyílik meg. Az idei fesztivál érdekessége, hogy Szimbiózisok címmel Breszkovics Bernadett képzőművész szabadtéri installációi lesznek láthatóak a Clementis László utcában a Zichy Major és a PostART között. Az idei zárókoncerten Carl Orff Carmina Burana című műve hangzik el a Vivart Budaörsi Sinfonietta előadásában.

Íme a teljes program: 

 

MÁJUS 8. szerda 

Városháza (Szabadság út 134.) 

18.00 Keleti Éva Kossuth- és Balázs Béla díjas fotóművész Szubjektív című képkiállítása. A kiállítást megnyitja: Szabó T. Anna és Dragomán György.

PostART Kulturális Színtér (Clementis L. u. és Ébner György köz sarok)

19.00 Fesztivál megnyitó (Wittinghoff Tamás polgármester) 

19.05 Kiss Tibi és az Aranyakkord (Kiss Tibor-Quimby, Vastag Gábor-A Kutya Vacsorája,  Gábor Andor) 

21.00 Másnap - Beck Zoli és Szűcs Krisztián játssza Cseh Tamás és Csengey Dénes soha nem hallott dalait 

 

MÁJUS 9. csütörtök 

Városi Ifjúsági Klub (Károly király út 3.) 

11.00 Médea gyermekei - nyílt színházi próba. Rendező: Berzsenyi Bellaagh Ádám 

A Garázs Galéria, Köztér18 Közösségi Alkotótér (Köz tér 18.) 

18.00 A sekrestye: büszkeség és balítélet - Boleman Bence Zoltán keramikusművész kiállítása. A kiállítást megnyitja: Artner Szilvia ‘Sisso’ 

PostART Kulturális Színtér (Clementis L. u. és Ébner György köz sarok)

18.00 Fénypecázás - Bach Máté fotóművész kiállítása. Közreműködik: Grósz Zsuzsanna és Hrutka Róbert. A kiállítást megnyitja: Orcsik Roland költő, író, műfordító 

18.30 Kollár-Klemencz László Kamarazenekar 

20.00 MORDÁI 

22.00 Galaxisok 

Zichy major (Clementis László utca 22.) 

19.00 BUDAÖRS IN PROGRESS - folyamatban lévő fejlesztések - HÚSZNEGYVEN  Budaörsi Fiatal Építészek Műhelye Egyesület kiállítása 

20.00 TUBE COMPANY Jazz Quartet

 

MÁJUS 10. péntek 

Kőhegy 

16.00-20.30 SunSet powered by Headcrackerz 

Budaörsi Jókai Mór Művelődési Ház/Nyugdíjasok Háza (Szabadság út 24.)

18.00 Így szórakoztak ők - így szórakozunk mi... - kerekasztal-beszélgetés különböző generációk kulturális szokásairól. Résztvevők: Jauri, az ország egyik legtrendibb lemezlovasa, a Rádió 1 legfiatalabb állandó házigazdája, Gerendás Péter, zenész, Kőporosy Borbála, a Budaörsi Jókai Mór Művelődési Ház igazgatója, Horváth Márton, egyetemista, Oláh Yetti, művészeti titkár, László Panna, a Refresher Magyarország videós újságírója. Moderátor: Ferencz Gabriella, a Manna FM műsorvezetője 

Zichy major (Clementis László utca 22.) 

18.00 Triptichon - a Budaörsi Művészek Egyesületének és barátainak csoportos  képzőművészeti kiállítása. A kiállítást megnyitja:Matisz Flóra Lili zeneszerző, előadóművész 

19.00 Hajdu Klára & Szakonyi Milán duo

20.30 Malter Filmfesztivál: amatőr független filmtől a profi, stúdióban készült alkotásokig a Malter Filmfesztivál helyet  biztosít azoknak a finom, harsány és szikrázó árnyalatoknak is, amelyeket nem lehet  mindenhol megtalálni. Szélesen merít, mert így akadnak fel a hálón igazi gyöngyszemek.

A kis hatalmasok - 17 perc

Megosztott: Vasárnapi emberrablás (r.: Karácsony Péter) - 17 perc

Dub Hard (r.: Dér Zsolt) - 24 perc

Az utolsó éjjel (r.: Riba Gery) - 30 perc 

Kálvária tér - Muzsikáló terek  

18.00 Pleszkán Écska és Ratkóczi Huba duo 

19.15 Kodachrome duo 

PostART Kulturális Színtér (Clementis L. u. és Ébner György köz sarok)

19.00 Gypo Circus feat. Szirota Jennifer 

20.30 Hakumba 

22.30 The Anahit 

Budaörsi Jókai Mór Művelődési Ház/Budaörsi Latinovits Színház (Szabadság út 26.)

19.30 Mándy Ildikó Társulata - Pavlova - A világutazó balerina - táncelőadás

 

MÁJUS 11. szombat 

Szabadság út lezárt szakasza (Károly király úti körforgalom és a Kisfaludy utca között)

10.00 Kovácsovics Fruzsina gyerekkoncertje 

11.00 Langaléta Garabonciások 

12.00 Veronaki gyerekzenekar koncertje 

13.00 Szélltánc - Budaörs (zenél a Téka zenekar) 

13.30 Shaba Oriental Art 

14.00-16.00 hangbeállás 

16.00 Duckshell 

18.00 Zaporozsec 

20.00 aurevoir. 

22.00 Szabó Balázs Bandája 

Kísérő programok: utcazene - Romano Glaszo, Budaörsi Nyitott kórus, Paprika Jancsi Csúzlizdája, Felhővadászat, Molyolda, Vitéz László Bábautomata, Egérparádé, Kádár Ferkó Fotószínháza,  BabTársulat, civil szervezetek, budaörsi intézmények, kézműves vásár, vesszőkosaras körhinta, népi játékok, komédiások. 

 

MÁJUS 12. vasárnap 

BABtér - Budaörsi Animációs Bázis (Templom tér 12.) 

9.00-10.30 és 10.45-12.15 Régi idők meséi - animációs játszóház filmvetítéssel

Budaörs Városi Uszoda és Sportcsarnok (Hársfa utca 5.)  

19.00 Carl Orff: Carmina Burana -  VIVART Budaörsi Sinfonietta hangversenye 

Közreműködik: Vox Humana Kórus (Vác, karigazgató: Sándor Bence), Vass Lajos Kamarakórus (Budapest, karigazgató: Szabó Sipos Máté), Vasas Művészegyüttes Vass Lajos Kórusa (Budapest, karigazgató: Szűcs Dániel), 1. Számú Általános Iskola Kórusa (Budaörs, karnagy: Farkas Lilla), Bárdos Lajos Gyermekkar (Budapest, karnagy: Besse Attila). 

Szólót énekelnek: Kriszta Kinga, Horváth István, Haja Zsolt, a Magyar Állami Operaház magánénekesei

Vezényel: Török Géza Liszt-díjas és Hauser József-emlékdíjas karmester 

 

A fesztivál összes programja ingyenesen látogatható!

További információk:

www.budaorsfesztival.hu

www.facebook.com/BudaorsFesztival

A fesztivál háziasszonya: Szórádi Erika

A fesztivál kiemelt támogatója: Budaörs Város Önkormányzata
monta_zs_2024.jpg
https://recorder.blog.hu/2024/05/04/kiss_tibi_beck_zoli_aurevoir_mordai_galaxisok_es_sokan_masok_az_ingyenes_budaors_fesztivalon
Kiss Tibi, Beck Zoli, aurevoir., MORDÁI, Galaxisok és sokan mások az ingyenes Budaörs Fesztiválon!
süti beállítások módosítása