Kylie Minogue is jön a Szigetre!

2024.04.25. 11:25, srecorder

408118310_904911014324359_2256046873280481459_n.jpg

Augusztus 7-én, a fesztivál első napján játszik a Nagyszínpadon az újra csúcsformában lévő ausztrál pophercegnő.

A többszörös platinalemezes Kylie Minogue töretlen energiával alkot, a diszkó évében, 2020-ban is remek lemezt hozott ki (kritikánk), a 2023-as Tension nyitódaláért, a Padam Padammal pedig Grammy-t nyert, sőt: idén a BRIT Music Awards Global Icon különdíját kapta meg, amit Dua Lipa adott át neki. Kylie Minogue legutóbb 10 éve játszott a Sportarénában, most a Sziget első napjának lesz a főfellépője. Az ausztrál énekesnő olyan előadókhoz csatlakozott az idei lineupban, mint az Oasis első lemezével turnézó Liam Gallagher, az idei Brit Awards-on taroló Raye, Skrillex, a kiemelkedő pop’n’soul énekesnő, Janelle Monáe, a brit elektro egyik legaktuálisabb sztárja, Fred again.., a grime-apostol Stormzy, vagy épp az ír poszt-punk új lemezre készülő hősei, a 2022-es Sziget egyik legjobb koncertjét adó Fontaines D.C.

Azt eddig is tudtuk, hogy Azahriah kiemelt sávban játszik a Szigeten (csütörtökön Halsey előtt lép színpadra), de friss hír, hogy Beton.Hofi, valamint a Margaret Island is játszik a Nagyszínpadon. Arra is van esély, hogy a Szigeten is összeáll egy bulira napjaink egyik legizgalmasabb elektronikus zenei triója. „A zárónap azért ígérkezik sokat sejtetőnek, mert aznap a Nagyszínpadon lép fel Skrillex, utána pedig Fred again.., majd a Revolut Színpadon kezd Four Tet, ők hárman tavaly a Coachella zárónapján varázsolták el a közönséget egy közös fellépéssel, és egybehangzó akaratuk volt, hogy a Szigeten ugyanarra a napra hívjuk meg mindhármukat” – mondta Csiszár Virág, a Sziget booking managere.

 

Kiemelt szempont a vendégélmény fokozása

A sajtótájékoztatón a szervezők több újítást, fejlesztést is bejelentettek a 30. Sziget Fesztiválra. A bejárat után a vendégeket egy új Welcome Zone fogadja majd, itt lesz a megújult Városközpont is, információs központtal, talált tárgyak osztályával, közönségszolgálattal, Szitizen Centerrel és a biztonsági kérdésekben segítő panaszirodával. Átalakítják a Nagyszínpad előtti teret is: lesz egy kordonnal elkülönített „fan pit”, egyfajta rajongói zóna, valamint a koncertek jobb élvezhetősége érdekében eltűnik a közönségtér közepén álló keverőtorony (FOH), ehelyett a nézőtér két szélén álló kisebb építmény veszi át ennek szerepét.

„A programkínálat mellett ma már a nemzetközi pályán a vendégélmény a legnagyobb hívószó, ha nem a legnagyobb vonzerő. A korábbi éveket jelentősen meghaladó előzetes érdeklődés a Sziget iránt nagymértékben ennek is köszönhető” – mondta Kádár Tamás, a fesztivál főszervezője. „Az elővételes jegyidőszakban nagyon megugrott az eladott bérletek száma, külön fontos számunkra, hogy a magyar látogatók vásároltak – hosszú évek után először – a legtöbben Early Bird hatnapos bérleteket. A napijegyek árait pedig idén átlagban nem emeltük, sőt, a diákjegyekkel és a 21 év alattiaknak idén bevezetett „U21” bérlet megjelenésével a fiatalok – az első időszakban – a tavalyinál is olcsóbban juthattak bérlethez.”

Az ételeknél is az a cél, hogy a tavalyinál olcsóbb árak legyenek, az italok pedig ne dráguljanak. „Egyrészt arra kértük a partnereinket, hogy általában a tavalyinál olcsóbb árak legyenek az irányadóak, másrészt a „budget-friendly” ételeknél a megfizethetőség és a tartalom a látogatók elégedettségét szolgálja. A sült krumpli-szósz kombó nem alternatíva” – mondta a főszervező.

 

A koncertélményt ne írja felül a kellemetlen sorban állás

Tavaly a legnagyobb kihívást az jelentette, hogy a már régóta felújításra szoruló, így az áteresztő képességében biztonsági okokból visszafogott K-híd miatt, a nagy világsztárok koncertjei után a látogatók kiengedése lelassult. „Sajnos a K-híd felújításáról továbbra sincsenek bíztató hírek, csak ígéretek, ezért a tömegirányítás terén igyekszünk újabb megoldásokat bevezetni, hogy a koncertélményt ne írja felül a sorban állás” – mondta Kádár. Egyrészt a Nagyszínpad táncteréről egy új útvonalon irányítják a közönséget a kijárat felé. Technikai újítás, hogy több helyen lesznek olyan digitális információs táblák, ahol valós idejű adatokkal tájékoztatják a közönséget, hogy egyes útvonalakon mennyi idő alatt lehet a kijáratot vagy a taxiszolgáltatásokat elérni. A nagy érdeklődésű fesztiválnapokon – igény szerint – a H-híd irányába is megnyitják a gyalogos forgalmat, ezzel is elkerülve a feltorlódást. A H-hídtól éjszakai buszjáratok is közlekednek majd a Margit híd irányába, de sűrítik a hajójáratokat és a taxis közlekedésben is lesznek majd változások, például egy új BOLT taxidroszt a H-híd irányában.

https://recorder.blog.hu/2024/04/25/kylie_minogue_is_jon_a_szigetre
Kylie Minogue is jön a Szigetre!
süti beállítások módosítása