Iszonyú vicces durvulás, undorító kaják által inspirálva. Persher: Sleep Well (lemezkritika)

2024.04.09. 12:16, RRRecorder

persher-portre-ff.jpg

A duóban két jónevű elektronikus zenész, Pariah és Blawan a súlyos, csépelő, agyontorzított zenék iránti rajongását éli ki - meg a humorérzékét. Ez a kritika először a Recorder magazin 112. számában jelent meg.

Pariah és Blawan külön-külön és Karenn nevű duójukkal is igen elismert elektronikus zenei producerek, de Persher néven a súlyos zenék iránti rajongásukat élik ki. Torz, hörgős kiabálás-éneklés, a teret faltól falig betöltő, agyontorzított gitár-basszus, középtempós vagy kicsit gyorsabb csépelés a dobbal – ezek az alapelemek, amiket nem annyira dalszerűen, inkább elektronikus zenén edzett gondolkodással raknak össze.

A Man With The Magic Soap című első EP-hez képest a „nagyon undorító kaják által inspirált” első album még tovább megy, több a furaság. Vannak olyan hangzások, mintha valaki bénán próbálna a szintivel egy szarrá torzított gitárt utánozni; váratlanul eltérülnek a számok, zúgások, zörejek ijesztgetnek – vagy éppen mókás dallamocskák (juj!).

Ámde mindezzel együtt ez egy iszonyatosan szórakoztató és vicces lemez. Mégpedig nem úgy, hogy az a súlyossága rovására menne, és nem is parodisztikusan: nyilvánvaló, hogy nagyon szeretik azt, amivel itt tiszteletteljesen, de minden óvatoskodás nélkül eljátszanak.

persher.jpgElőadó: Persher

Cím: Sleep Well

Kiadó: Thrill Jockey

Megjelenés: 2024. február 23.

Műfaj: noise metal

Kulcsdal: Medieval Soup From The Milkbar

 

 

8/10

Rónai András

https://recorder.blog.hu/2024/04/09/persher_sleep_well_lemezkritika
Iszonyú vicces durvulás, undorító kaják által inspirálva. Persher: Sleep Well (lemezkritika)
süti beállítások módosítása