Kompromisszummentes, kemény döngölés. Perc: The Cut Off (lemezkritika)

2024.04.09. 09:24, Recorder.hu

perci.jpg

Perc legújabb lemezén megmutatja, miről szól az igazi hard techno. Ez a kritika először a Recorder magazin 112. számában jelent meg.

DVS1 elhíresült mondása volt nemrég, hogy a hard techno a mai klubgeneráció EDM-je, és bár a kritika kétségkívül nem alaptalan, a műfaj nagyjai megérdemlik, hogy továbbra is komolyan vegyék őket. Percre az elmúlt lassan húsz évben mindig lehetett számítani, ha az ember kompromisszummentes, kemény döngölésre vágyott. Új albuma, a The Cut Off ráadásul annyiban el is tér a korábbi nagylemezeitől, hogy ezúttal alig vannak művészibb kitérők, a fókusz végig a tánctéren marad.

A Sissel Wincenttel közös Static szinte biztos a nagy fesztiválok félhármas pillanata lesz. A lemez másik nagy darabja a Cold Snap című acid techno, ami szintén egy kollab, a kaliforniai EAS (Emmanuel Santamarina) hozza benne a savas megborulást. Nem viccel a The Cut Off többi része sem, az Imperial Leather, Full Goblin vagy Milk Snatcher’s Return szintén egy ereje teljében lévő producerről árulkodnak. 

perc.jpgElőadó: Perc

Cím: The Cut Off

Kiadó: Perc Trax

Megjelenés: 2024. március 22.

Műfaj: hard techno, industrial 

Kulcsdal: Static feat. Sissel Wincent

 

 

8.5/10

Velkei Zoltán

https://recorder.blog.hu/2024/04/09/kompromisszummentes_kemeny_dongoles_perc_the_cut_off
Kompromisszummentes, kemény döngölés. Perc: The Cut Off (lemezkritika)
süti beállítások módosítása