A merészebb oldal. Erika de Casier: Still (lemezkritika)

2024.03.26. 13:39, Recorder.hu

erika-de-casier-portre-2.jpg

Az új lemezének jól áll, hogy Erika de Casier bátran nyúl a táncolhatóbb ritmusokhoz. Ez a kritika először a Recorder magazin 112. számában jelent meg.

A portugál születésű, de már több mint huszonöt éve Dániában élő Erika de Casier Sensational című 2021-es albuma váratlanul nagyot szólt az alterpop-szférában, az énekes-producer pedig kvázi zászlóvivőjévé vált annak a regionális trendnek, ami olyan kiváló underground szerzőket emelt fel, mint ML Buch vagy Astrid Sonne.

Az új, Still című összeállítás a Sensational nyomvonalán halad tovább, de stílustárát tekintve kinyílik: az ezredfordulós breakbeat mellett itt már rendesen megjelenik a drum and bass-szel vegyített downtempo (az pedig nekünk, magyaroknak külön poén, hogy a lemez promócióját felvezető Lucky zongoratémája egy Király Linda-számból lett kimintázva), de klasszak a triphopra írt dalok is. Szexisebb az összhatás: míg a Sensationalben a szomszéd lány archetípusát öltötte magára de Casier, addig itt már a kihívóbb tekintetű, merészebb oldala jelenik meg. 

erika_de_casier.jpgElőadó: Erika de Casier

Cím: Still

Kiadó: 4AD

Megjelenés: 2024. február 21.

Műfajok: breakbeat, drum n bass, downtempo, r&b, triphop

Kulcsdal: ice feat. They Hate Change

 

 

9/10

Velkei Zoltán

https://recorder.blog.hu/2024/03/26/a_mereszebb_oldal_erika_de_casier_still_lemezkritika
A merészebb oldal. Erika de Casier: Still (lemezkritika)
süti beállítások módosítása