Hipnotikus sivatagi indietronicával jön a Palo Canto új dala – Itt a Healing Sound!

2024.03.22. 09:19, srecorder

healing_sounds3.jpg

Továbbra sincs megállás az organikus electronica zarándoklat útján a Palo Cantonál, akiknek új dalában ismét Nóvé Soma énekel. Premier!

Tóth Bertalan (Cloud 9+) és Kedves Péter (Belau) fúziós techno és indietronia projektje tavaly novemberben jött ki első dalával, a West Winddel, amin a Middlemist Red- és Mordái-frontember mantraszerű, kántáló éneke emelt tovább. Ezt követte év elején a Peyote spirituális techno-tripje, ami egyszerre repített egy indián szertartás közepére és a Burning Man fesztivál naplementéjébe, majd februárban az analóg hangzásvilágú Theta Waves, ami egy fokozatosan menetelő, hipnotikus szintetizátor-arpeggiót bontott ki. Első megjelenéseiket nemzetközi szinten is jól fogadták, elismerően írt róluk a Mixmag és az Electronic Groove magazin, a Cercle pedig beválogatta hivatalos playlistjébe a lassan 200.000 streamnél járó West Windet, ami kezdésnek nem rossz.

A Healing Sound az első daluk hangzásvilágához tér vissza, és organikus gitárhangokat társít harmonikus electronicaütemekkel és nem eviláginak ható, kántáló vokálokkal. A klip gerincét egy sivatagi utazás adja, ami a többi dalban is megjelenő spirituális ébredésre, a belső út járására reflektál metaforikusan. A dalt ezúttal is a berlini Zino Mikorey (Thom Yorke, Ry X, Moby, Agnes Obel) maszterelte.

„Az évet egy nagymarosi alkotótáborozással indítottuk, ahol összetettük az ősszel megjelenő lemezünk gerincét, itt finalizáltuk a Healing Sound című dalt is. Már a szám születésénél éreztük, hogy számunkra különleges lesz, és hogy jól illene rá Soma hangja, akivel ismét öröm volt együtt dolgozni. Az eddig megjelent dalok közül talán ez a legkevésbé dinamikus, illetve a legszellősebb, de úgy érezzük, hogy kezdjük megtalálni a saját hangzásunkat” – mesélte a Palo Canto.

A februárban megjelent, naplementébe nyúló live sessionnel (lásd lent) belekóstolhatunk abba is, hogy milyen lesz élőben a Palo Canto, akik nyáron előreláthatóan többször is fellépnek Budapesten. Első nagylemezük októberre várható, a következő dal áprilisban jön.

 

Palo Canto a Facebookon. Instagramon.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2024/03/22/hipnotikus_sivatagi_indietronicaval_jon_a_palo_canto_uj_dala_itt_a_healing_sound
Hipnotikus sivatagi indietronicával jön a Palo Canto új dala – Itt a Healing Sound!
süti beállítások módosítása