Kaotikus csapongás. Sugar House: Sugar House (lemezkritika)

2024.03.20. 12:17, FRecorder

sugar_house_band.jpg

Ha átverekedjük magunkat a rengeteg tökugyanolyan zenekaron, a japán indie-rock színtér kincsesbánya tud lenni, amire az egyik legújabb bizonyíték a tokiói Sugar House. Ez a kritika először a Recorder magazin 111. számában jelent meg.

A Sugar House 2021 óta aktív és hamar underground kedvencek lettek a többnyire post-punk felé húzó hangzásukkal, ami mellé viszont néha meglepő stílusváltásokkal is előálltak. Első nagylemezükön az utóbbit maxolták ki.

Akad itt minden a nyugtalan zakatolástól (I Want It), a napsugaras dreampopon (Part Of Life) és melankolikus belassuláson (The Fog) át a hagyományosabb post-punkig (Shadows). Ez az eklektika akár működhetne nagyon jól is, ha lenne az albumnak egy íve és ha nem lenne rajta több, minden mástól elütő vocoderes, inkább már pop-rock felé hajló dal is (például a 25), így viszont inkább kaotikusan csapongónak hat az egész. Pedig amúgy a dalok többsége hibátlan és kicsit leválogatva, átrendezve lehetne ez akár az év egyik legerősebb indie-rock lemeze is.

sugar_house.jpgElőadó: Sugar House

Cím: Sugar House

Kiadó: Warehouse Tracks

Megjelenés: 2024. január 17.

Műfaj: indie-post-punk

Kulcsdal: I Want It

 

 

8/10

Frank Olivér

https://recorder.blog.hu/2024/03/20/sugar_house_sugar_house
Kaotikus csapongás. Sugar House: Sugar House (lemezkritika)
süti beállítások módosítása