Van még előre. Roma Zuckerman: Phenomenon Of Provincial Mentality (lemezkritika)

2024.03.04. 09:06, Recorder.hu

romazuckerman.jpg

Az ilyen zenék adják vissza az ember hitét a klubtechnóban. Ez a kritika először a Recorder magazin 111. számában jelent meg.

Roma Zuckerman, a szibériai gépmester kifejezetten eredetien hangzó, magát hol komolyan vevő, de máskor játékos-bolondos lemeze megmutatja, hogy maradt még innováció, van még előre a korban, amikor látszólag mindenki biztonsági megoldásokra törekszik, hogy a lehető legtöbb fesztivál line-upjában biztosítsa a helyét.

A Phenomenon Of Provincial Mentality megválogatja az eszköztárát: előszeretettel variálja a fordulatszámot, ugyanakkor remek vokálkísérleteket hajt végre, amikor nem a bpm-szám a domináns alkotóelem. Akár szó szerint elmegy a gépzene irányába, hallani a különböző alkatrészek kattogását a ritmus mögött, máskor meg szó nélkül lecsupaszítja a palettáját, és alig alkalmaz három-négy összetevőt perceken át.

Zuckerman eddig is figyelemreméltó művész volt, de itt végképp elemében van: egy kis Basic Channel, valamennyi Robert Hood-féle minimalizmus, meg absztrakt ipari és proto IDM-hangok a nyolcvanas évek végéről és még sok más izgalmas hivatkozási pont határozza meg ezt a lemezt.

roma_zuckerman.jpgElőadó: Roma Zuckerman

Cím: Phenomenon Of Provincial Mentality

Kiadó: Ghost Zvuk

Megjelenés: 2024. január

Műfaj: techno

Kulcsdal: Frozen City

 

 

9/10

Velkei Zoltán

https://recorder.blog.hu/2024/03/04/roma_zuckerman_phenomenon_of_provincial_mentality
Van még előre. Roma Zuckerman: Phenomenon Of Provincial Mentality (lemezkritika)
süti beállítások módosítása