„A mostani új arcok hihetetlen tehetségesek és modernek” – Magyarradar: Huzugha

2024.03.01. 12:59, srecorder

huzugha_mb-129-2.jpg

Tavaly az újhullámos magyar pop egyik izgalmas feltörekvője lett Huzugha, akinek zenéit Beatrick, Filo és ZORZ is ajánlotta év végi listáin. Decemberben élete buliját nyomta az OTL évzáróján, februárban turnézott a Mehringerrel, március elsején, azaz ma este pedig Buzás Bence és a kiváló új lemezzel visszatérő Ress előtt játszik a Turbinában.

Mikor indult: 2021.

Hol indult: Egy kis átalakított raktárhelyiségben lett összerakva a stúdió.

Stílus: Leginkább popban, bedroom popban és hiphopban tevékenykedem.

Hatások: A 2020-as Kid Laroi-éra volt rám a legnagyobb hatással, de gyakran inspirál Post Malone vagy Dominic Fike.

Kiadó: -

Történet: 13 éves koromban a szüleimtől kaptam egy ukulelét, amit hébe-hóba használtam. Szerettem játszani rajta, viszont gyakorolni már nem annyira. Rá egy évre lett egy elektromos gitárom, és azt már sokkal komolyabban űztem, oktatóhoz is jártam másfél évet... ezután jött egy teljesen random ötlet, hogy miért is ne kezdjek el énekelni mellé, és 15 évesen elkezdtem a hangomat is fejleszteni. 2021 végén (16 voltam) kezdtem el komolyabban foglalkozni a zenéléssel, ekkor raktam össze az otthoni stúdiómat és kezdtem el dalokat írni.

Megjelenések: 2023 áprilisában debütált egy akusztikus zeném, majd rá egy hónappal kiadtam a Túl nagy a csend c. hip-hop vonalú dalom, ami viszonylag sok emberhez eljutott. 2023 nyár elején egy albumot is kiadtam, aminek sokkal jobb volt a fogadtatása, mint vártam. A nyár végén még egy indie/bedroom pop type zenét is kiadtam Sickrával, ami borzasztó vibe-os lett és nagyon adtam... őszre, illetve télre pedig lehangoltabb zenékkel érkeztem.

Küldetés: Nagy célom elérni azt, hogy a magyar zeneipar kevésbé legyen lemaradva; nem szeretem, amikor lenézik, mivel rengeteg potenciál van benne, és a mostani új arcok hihetetlen tehetségesek és modernek (ami nagyon fontos ahhoz, hogy ne legyen hátul). Szerintem sikerülhet nemzetközi szintre lépni, amihez egy egész közösség kell, nem csak ügyes artistok, és az igazi célom ennek a része lenni.

Jövőkép: Szeretnék minél igényesebb, átgondolt dalokat kiadni a kezeim közül, amikkel szeretnék még több emberhez eljutni, és még idén szervezni egy saját koncertet.

Mellékprojektek: Figyeljetek Szolnokira! 😉

Szexepil: -

Legnagyobb eredmény, elismerés: Eddigi legnagyobb eredményem a 2023-as évzáró OTL-bulin való fellépésem. Nagyon jó volt, mindenki élte (még aki nem is ismert), és rohadt jól szórakoztam én is.

 

 

Huzugha az Instagramon. TikTokon. Twitteren.

Magyarradar rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

Címkék: magyarradar huzugha
https://recorder.blog.hu/2024/03/01/magyarradar_huzugha
„A mostani új arcok hihetetlen tehetségesek és modernek” – Magyarradar: Huzugha
süti beállítások módosítása