Ty Segall először Budapesten!

2024.02.21. 11:20, srecorder

tysegall.jpg

A kaliforniai garázsrock úttörője augusztus 25-én ültetett, akusztikus szólókoncertet ad az Akvárium Klub NagyHalljában.

Bár nincs két egyforma albuma, a kétezres évek végén indult szólókarrierjének első évtizede jellemzően a zajos, pszichedelikus garázshangzásról szólt, és mára ezek a lemezek kultikus státuszba emelték Ty Segallt. Mostanra azonban kirajzolódni látszik a 2018-ban, a Freedom’s Goblin című dupla lemezzel indult, albumról albumra megújuló Ty Segall-korszak. A tavaly megjelent, folkos Hello, Hi és az idén januárban kihozott 15. stúdiólemez, a rejtélyes, örömtelien kiszámíthatatlan Three Bells pedig már-már a fülbemászóan kedves harmóniák irányába kacsingatnak. Ez utóbbiról Ty Segall azt nyilatkozta, hogy ez a lehető leghangosabb kivetülése az egyedül, akusztikus gitáron írt számainak. A Hello, Hi és a Three Bells kétségtelenül a diszkográfia kiemelkedő darabjaivá válhatnak hosszútávon.

TÍZ ÉVE MEGNÉZTÜK MÁR BERLINBEN TY SEGALLT.

Ty Segall az elmúlt években tehát virágzik dalszerzőként, a 2024-es nyár utolsó vasárnapján pedig Budapesten is megtapasztalhatjuk személyes varázsát, miközben várhatóan a teljes életműből szemezgetve egy szál akusztikus gitárra csupaszítva játssza majd el számait. Jegyek február 23-án, pénteken 11 órától kaphatók! Facebook-esemény itt.

https://recorder.blog.hu/2024/02/21/ty_segall_eloszor_budapesten
Ty Segall először Budapesten!
süti beállítások módosítása