„Amikor tudod, hogy valamit nem szabad megtenned, mégis nagyon szeretnéd” – Itt van Szerémi Rebeka első klipje, a Can’t You See

2024.02.21. 21:03, srecorder

szeremi-rebeka.jpg

Kígyó, bűnbeesés és szoftos gótikus hangulat Szerémi Rebeka énekes-dalszerző első klipjében, aki tavasszal debütál az Insomnia című nagylemezével. A Napfonat énekesnőjével, Szarka Anitával közös In That Old House után most itt a Can't You See. Premier!

„Ismerős az az érzés, amikor tudod, hogy valamit nem szabad megtenned, mégis nagyon szeretnéd? Annyira szeretnéd, hogy majdnem a saját határaidat is átléped valaki miatt. Annyira szeretnéd, hogy az észérvek mintha nem is léteznének, és a következmények is elhalványulnak egyszerre. Ez a dal éppen erről szól. Hogy mi lenne, ha eltűnnének ezek a határok” – mesélte Rebeka a Can’t You See-ről, ami már több éve elkészült, de csak most jelenik meg. „Vacilláltam, hogy kiadjam-e, mert sokat változtam, amióta megírtam. Mégis úgy éreztem, hogy helye van az első lemezen, hiszen ez volt az egyik első, meghatározó szám az életemben, amit megírtam. És többek között sok álmatlan éjszakát is okozott, mint az összes többi dal az albumról.”

A Can’t You See elkészítésében közreműködött Dr. Juhász Péter és TomCreek (Mindgate) producer is. „Az egész album sok véletlen találkozásból született. TomCreek producerként dolgozott egyik dalszerző barátommal, Juhász Péterrel, aki felkért, hogy énekeljem fel az egyik számát. Később felvetettem, hogy dolgozzunk hárman a Can’t You See-n. Egy kezdeti akusztikus projektből indult a szám, amely Peti ötletelésével, majd TomCreek csodálatos produceri munkájával kapta meg a végső formáját.”

A dalhoz egy klip is készült, amely a fény-árnyék ellentétekre, valamint a bűnbeesés és egy szeánsz képsoraira épül. „A csapattal sokat gondolkodtunk a koncepción. Minden új volt, a szervezés a helyszínkeresés, az ötletelés… Szerencsére minden kialakult a végére, pedig eléggé a nulláról indult. Az alapkoncepciót egyik kedves marketinges barátom hozta, Krč Viktor, aki ismerhető az új albummal kapcsolatos designokról is. Majd Csatlós Andi és a Hatlet Stúdiós srácok segítségével dolgoztuk ki az ötletet és fel is vettük.”

A forgatás januárban zajlott, Rebeka pedig először próbálta ki magát színészként. „Nagyon vicces volt, bár a dalfelvételeket már megszoktam, a kamera mégis más volt. Szerencsére a forgatás napján minden simán ment. Sok segítségem volt a családtól és barátoktól főleg. Ha már bűnbeesés, akkor pont jól jött a tesóm háziállata, Isti, a kígyó, aki részt vett a forgatáson egy-két képsor felvételénél” – mesélte Rebeka a Hatlet Stúdió rendezésében készült klipről.

 

Szerémi Rebeka a Facebookon. Instagramon. TikTokon.

Fotó: Dani András.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2024/02/21/itt_van_szeremi_rebeka_elso_klipje_a_can_t_you_see
„Amikor tudod, hogy valamit nem szabad megtenned, mégis nagyon szeretnéd” – Itt van Szerémi Rebeka első klipje, a Can’t You See
süti beállítások módosítása