Provokatív poszt-punk diszkófényben – a Sextile újra Budapesten

2024.02.18. 15:48, srecorder

sextile-2.JPG

Hat év után újra Sextile-buli lesz Budapesten.

A Los Angeles-i underground banda 2015-ben alakult és bár a ’80-as évek synthwave-jét ölelték magukhoz, de úgy, hogy a zenekar hangzása teljesen eredeti maradjon. A Thousand Hands című debütáló lemezük Grand Canyon-méretű visszhangokkal, kísérteties sikolyokkal és nyers poszt-punkkal robbant rá a közönségre, a 2017-ben érkező Albeit Livinggel pedig nem csak berúgták az ajtót, de be is meneteltek rajta.

Az elektronika beemelése azonban nemcsak egy múló flört volt, 3 című EP-jükön már az EBM-mel és az industriallal bonyolódtak mélyebb kapcsolatba, bevonva az analóg Korg MS-10-est és a LinnDrum-ot is a játékba. Nem sokkal az album megjelenése a banda mégis jegelte magát, mikor a Sextile gitárosa és szintetizátorosa, a kezdetektől velük játszó Eddie Wuebben 2019-ben váratlanul elhunyt. Az ő helyét később Cameron Michel vette át, a figyelmüket azonban egy ideig más projektek és zenekarok kötötték le, mígnem 2022-ben ismét összeállt a Sextile, és három év után új anyagot adtak ki egy split kislemezen.

Most a banda teljesen megújulva tér vissza, gyorsabb BPM-ekkel és egy még vadabb irányvonallal: a Yucca Valley-ben rögzített Push a hardcore tánczene peremére vitte a drum & bass, a gabber és a trance között mozgó Sextile-t, akik 2018-ban már játszottak egyszer Budapesten (a Dürerben), május végén pedig élőben is bemutatják új lemezüket a Turbinában.

Sextile
Helyszín:
 Turbina
Időpont: 2024. május 28. 19.30-23.00
Belépő: 7900 Ft
Jegyvásárlás. Facebook-esemény.

https://recorder.blog.hu/2024/02/18/provokativ_post-punk_diszkofenyekben_a_sextile_ujra_budapesten
Provokatív poszt-punk diszkófényben – a Sextile újra Budapesten
süti beállítások módosítása