Bálint napon is mindenki mást szeret – Itt van Hajós Kristóf új diszkóklipje!

2024.02.14. 09:18, srecorder

hajoskristof2024.jpg

Szomorkás, buja és felszabadító erejű diszkótánc Hajós Kristóf új 80s videoklipje, ami Erik Sumo, Dániel Sándor és Avtomat remixeivel együtt visz még mélyebbre az összetört szívek bulijába. Premier!

„A mindig jobb következőbe vetett reményről, az egymás után futkosásról szól az Everybody Loves Somebody Else című dal, melyet Tövisházi Ambrussal együtt írtunk a GEOGRAPHY lemezre egy nyári napon az Ambrus zuglói stúdiójában. A videoklip is a hiábavaló vágyakozást eleveníti meg. A színes, csillogó diszkóhangulatot ötvözi a groteszkkel, valamint a kommunikáció hiányát a túlkommunikálással a két táncos, a skót drag king, Hamish Hunkydory és a belga pantomimes, Nick Deroo” – meséli Hajós Kristóf a klipről, amelynek alapötlete az volt, hogy a Kabaré musical híres Money c. jelenetét ültessék át a 80-as évek diszkóvilágába.

A videót Ab al Tamimi iraki-holland filmrendező és fényképész vezetésével Utrecht gazdag éjszakai életének egyik jeles helyszínén forgatták, a(z összetört) szívekből összevarrt kosztümöt és a zenekar ruháit pedig a neves holland divattervező-művész, Bas Kosters tervezte.

A videót három remix is kíséri a Heartbreak Disco Party című EP-n. A Volkova Sistersből ismert Dániel Sándor készítette az extended club mixet, melyhez a Kristóf kísérőzenekara, a The Bitterfly Collective ütőhangszerese, Modar Salama darbuka-szólót rögzített. Erik Sumo is tiszteletét tette egy teljes átdolgozás erejéig, ezúttal Puskás Dalma kíséretében.

Dalma az elektronikus dreampop, triphop műfajban alkotó AGAVOID énekes-dalszerzője. Kollaborációban is részt vett Laborant-tal és korábban az Isle of Mannel is hallhattuk pár közös dalban. Az utolsó Digital Bath Remixet a lengyel queer szcéna jeles képviselője, Avtomat készítette. Ő a dj-skedés mellett vokalistaként és vizuális művészként is alkot.

Hajós Kristófot a külföldön is nagy sikereket arató, Havasi Balázs zongoristával közösen alapított The Unbending Trees énekeseként ismerhettük meg, amit 2007-ben fedezett fel és szerződtetett kiadójához Ben Watt, az Everything but the Girl egyik fele. You Are A Lover című daluk (amit az Everything but the Girl másik fele, Tracey Thorn fel is dolgozott) több millió streamelést ért el Angliában, Japánban, Kínában és Magyarországon.

2014-es dupla lemezük és a zenekar hibernálódása óta Kristóf továbbra is írt szövegeket másoknak és a fióknak, hogy aztán 2022 végén, egy hosszabb alkotói kihagyást követően térjen vissza első szólólemezével, a finoman kamarapopos Good Morning, Nothingness-szel. A 2018 óta Hollandiában élő énekes hamar kijött a folytatással is, amit beválasztottunk 2023 legjobb hazai lemezei közé. A GEOGRAPHY egyfajta testvérlemez: az álmatlanságról, hátrahagyott múltról szóló Good Morning, Nothingness után ez már az új otthon belső földrajzáról, letelepedésről, beilleszkedésről, boldogságkeresésről mesél. Kristóffal itt beszéltünk az új lemezről, a kinti zenekarával felvett koncertlemezéről pedig itt írtunk.

Ritkaság, hogy Kristófot tavasszal élőben is el lehet majd csípni Magyarországon, április 6-án ugyanis Bősze Ádámmal beszélget és zenél Ádám Király utcai zenei antikváriumában. „Ádámmal 35 éve ismerjük egymást, és többek közt az ő hatására kezdtem el érdeklődni a többszólamú éneklés iránt. Ketten azonban még sosem léptünk fel együtt” – mondta Kristóf. Jegyvásárlás.

 

„MÁR ITT ÉRZEM MAGAM OTTHON” – HAJÓS KRISTÓF HOLLANDIÁRÓL, VISSZATÉRÉSRŐL, ÉS AZ ELSŐ SZÓLÓLEMEZÉRŐL

 

Hajós Kristóf a Facebookon. Instagramon. Twitteren. Bandcampen. Honlap.

Fotó: Ab Al Tamimi.

https://recorder.blog.hu/2024/02/14/balint_napon_is_mindenki_mast_szeret_itt_van_hajos_kristof_uj_diszkoklipje
Bálint napon is mindenki mást szeret – Itt van Hajós Kristóf új diszkóklipje!
süti beállítások módosítása