Legfontosabb, legszemélyesebb dalát mutatja be Fluidia – Itt a Messziről

2024.02.09. 09:48, srecorder

fluidia.jpg

Második dalát jelenteti meg Fluidia. A Forgószél drum and bass hangulata után a downtempos arcát mutatja a projekt új dala, az édesapjának írt Messziről, amit február 23-án élőben is bemutat a Turbinában.

„Fluidia egyszerre az én művésznevem, a zeném folyékonyságának jelzője, és sokszor hivatkozom rá helyszínként is, mint egy elképzelt világra, amiben alkotok. A név is a zeném folyékonyságából ered, a ”fluiditására” rímel. Ebbe az alkotóközösségbe tartozik Zoli és Gabi is, akik alapvetően a háttérből segítik a dalaim megszületését produceri szinten, de a koncerteken zenésztársként és egyébként barátként is részei Fluidiának” – meséli Szőcs Szimonetta.

„A nap nagy részében a gondolataim a dalírás körül forognak és mindent jegyzetelek, felveszek, ami eszembe jut. Így mindig vannak alapötleteim, szövegkezdeményeim, de azt az igazi inspirált állapotot, ami megadja az új track irányát, tempóját, hangulatát, szerkezetét, végleges szövegét, mindig Szolnokon, a stúdiónkban érem el, ezeken már közösen is dolgozunk. Hármunk között olyan alkotói kémia van, amit eddig sosem tapasztaltam, elképesztő módon inspiráljuk egymást. Három különböző irányból jövünk: Zoli a melankolikusabb hangulatú rock, Gabi az elektronikus, én pedig a klasszikus zene világából, és ennek a három teljesen különböző hozzáállásnak a közös halmaza teremti meg Fluidia hangzásvilágát. Olyan is előfordul, hogy a fiúk ketten készítenek egy instrumentál alapot, és arra írok topline-t, így készült a Messziről című dal is. A közös alkotási folyamatnak egyetlen kőbe vésett része van. Az első alkalommal egyhuzamban legalább 8 órát töltünk el egy készülő dallal, mert teljesen beszippant minket a flow.”

„Az összes eddig megírt dalomat egy saját, valódi élmény inspirálta, de számomra ez a legszemélyesebb, a legfontosabb, mert édesapámról, pontosabban édesapámhoz szól, akit kilenc éves koromban vesztettem el. Mivel négyéves korom óta csak vele kettesben éltünk, ő volt az egész világ számomra. Neki köszönhetem a zenei sikereimet is, mert ő indított el a pályán, és mindig hitt bennem, így ezzel a dallal hálálom meg neki mindezt. Minden alkalommal katartikus élmény előadni ezt a dalt, és átélni a hozzá kapcsolódó emlékeket. A dalhoz egy főképp fényképekből álló videoklip is készült, amelyeken édesapám látható.”

Aki szeretné színpadon is látni Fluidiát, az nemsokára megnézheti a Turbinában a bemutatkozó koncertjén, illetve a tévében is, ugyanis bejutott A Dal 40 legjobb produkciója közé. „Február 23-án a Turbinában Kozmofobe és Dj Gandharva lesz a vendégelőadó. Áprilisban a Dürer kertben játszunk az Interurban zenekarral, majd májusban Szegeden a Jate klubban lépünk fel, de nagyon örülnék, ha lehetőségem adódna nyáron néhány fesztivál színpadára is felállni” – mondta Szimonetta. Turbina jegyvásárlás, Facebook-esemény.

 

Fluidia a Facebookon. Instagramon.

Fotó: Bereczki-Budai Zsuzsi.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2024/02/09/legfontosabb_legszemelyesebb_dalat_mutatja_be_a_fluidia_itt_a_messzirol
Legfontosabb, legszemélyesebb dalát mutatja be Fluidia – Itt a Messziről
süti beállítások módosítása