Amikor minden napod egy hétfő – Itt a The Roving Chess Club első klipje, a How You Gonna Leave a Life of Mondays?

2024.01.25. 16:54, srecorder

394612982_270026796027448_1430387937463195780_n.jpg

Egy éve sincs, hogy összejött a Roving Chess Club egy hideg szolnoki garázsban szép folkdalokat játszani, de azóta már kiadtak két EP-t, felléptek a MiniFishingen és előzenekarként a telt házas A38-on is, majd miután a recorderes bemutatkozásukban elejtették, hogy nagy álmuk a nagy példakép Platon Karataev előtt játszani, nem sokkal később Balla Gergőékkel is koncerteztek. Most pedig első klipjüket is leforgatták a napokban megjelent új EP-jük címadó dalához. Premier!

406062704_288208290875965_5288653098791674226_n.jpg„A How You Gonna Leave a Life of Mondays? a nemrég megjelent kisalbumunk címadó dala. Azért ehhez készült klip, mert úgy érzem, ez az első olyan dalunk, amiben zeneileg pont annyi van, amennyit a zenei koncepció elbír. Se nem félkész, se nem túlzenélt, minden szólam a zenei koncepciót viszi előre. Ha úgy tetszik, nekem ez az első igazi Roving Chess-dal, pont annyi, amennyinek szántuk” – mondta Joel Kaufman a dalról, ami nemsokára egy kis- és egy nagyfilm soundtrackjébe is bekerül a frontember lengyel rendező barátja révén.

„A klipforgatás története pont annyira random, mint a klipben velem történő események sorozata” – fűzte hozzá Joel, akinek német és lengyel filmes barátai, David és Antoni pont Budapesten jártak egy edinburgh-i szaktársukkal, Geréb Bogival, amikor összefutottak a belvárosban, és kiderült, hogy Boginak egy egyetemi prokekthez klipet kell forgatnia egy zenekarral – innentől pedig minden ment a maga útján.

A klipet persze, hogy Skóciában forgatták, a rendező Johanna Denke, az operatőr pedig Tóth Péter volt. „A történet számomra már szinte túlságosan is egyértelmű, értelmezéséhez nem igazán adnék hozzá többletjelentést, de nagyon jólesik, ha valamit megérint az emberekben a történet. Ha egy zenei rész, egy kép, vagy egy hangulat kialakul, és a közönséggel marad, az nekem már siker. Utóíz – összesen ennyi az ambícióm a zenénkkel, és a klipjeinkkel is” – mondta Joel.

„Sokan dolgoztak a klipen, elképesztően hálás vagyok a sok effortért, amit a teljes stáb beletett, ez minden résztvevőnek egy passion-projekt volt, és rengeteg stábtag azért szállt be segíteni, mert annyira tetszett nekik a zene, ami Egyesült Királyságban nevelkedett emberektől azért elég megtisztelő, tekintve hogy az angolszász folkzenei hatás ezen a dalunkon is tetten érhető. És a legnagyobb köszönet Geréb Boglárkának, aki a klip producere és gyártásvezetője.”

ANTI-ROCKSZTÁR INDIE-FOLK – THE ROVING CHESS CLUB A MAGYARRADARUNKON

 

The Roving Chess Club a Facebookon. Instagramon.

Fotó: Andrási Ingrid.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

 

https://recorder.blog.hu/2024/01/25/amikor_minden_napod_egy_hetfo_itt_a_the_roving_chess_club_elso_klipje
Amikor minden napod egy hétfő – Itt a The Roving Chess Club első klipje, a How You Gonna Leave a Life of Mondays?
süti beállítások módosítása