Klasszikus zenébe öltött diszkójazz-zel debütál a LEGO LASSI – Adagio & Fugue-premier!

2024.01.23. 15:08, srecorder

lego-lassi.jpg

A LEGO LASSI Pattantyús Balázs jazz- és komolyzenész friss zenekara; társai a Hét Hat Clubban zenélő Márta Gábor basszusgitáros, a táncosként is aktív német dobos, Till Jenewein, és a többek között a Kollár-Klemencz Kamarazenekarban, a Deus Ex Quartetben és a megújult Deep Glaze-ben játszó Csernovszky Márk billentyűs.

A pszichedelikus-funkys-űrjazzes LEGO LASSI két éve alakult, de Budapest mellett már körbekoncertezte a szomszédos országokat, játszottak Kolozsváron, Ljubljanában, és a romániai Smida Jazz Fesztiválon is. A névadást nem Legolas, A Gyűrűk Ura híres íjásza inspirálta, hanem a Lego, amely a kockavárszerű, komplex számaikra utal, a Lassi pedig a srácok kedvenc indiai joghurtos mangóitala, amely számukra a „dzsúz” szimbóluma. Fantáziadús zenéjükben a Lego-t és a Lassi-t ellentéteknek tekintik, melyek fáradhatatlanul versengenek „agytekerő, de mégis üdítő módon”.

Az Adagio & Fugue a zenekar debütáló session videója, egyben a februárban megjelenő EP-jük előfutára, egy régi, klasszikus zenei formát öltött diszkójazz szám, lassú bevezetővel. A felvétel, mix és master Bardocz Botond munkája. A videót Eike Schöning és Szigethy Péter, a vágást pedig a zeneszerző, Pattantyús Balázs készítette.

Souncloudon fent van pár (régebbi) számuk is, a kolozsvári koncertjük felvételét pedig le lehet vadászni YouTube-on, igaz, ott még trióban játszottak.

„GYÖNYÖRŰ ALBUM A FIATAL ARANYCSAPATTÓL” – CSERNOVSZKY MÁRK KEDVENC 2022-ES ZENÉI

 

LEGO LASSI a Facebookon. Soundcloudon.

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2024/01/23/klasszikus_zenebe_oltott_diszkojazz-zel_debutal_a_lego_lassi_adagio_and_fugue_premier
Klasszikus zenébe öltött diszkójazz-zel debütál a LEGO LASSI – Adagio & Fugue-premier!
süti beállítások módosítása