Elgondolkodós tripek és földöntúli jövőzenék – Pénteken iamyank a MáraiKultban!

2024.01.23. 07:40, srecorder

iamyank_3.jpg

Posztapokaliptikus triókoncertjei között egy különleges live acttel érkezik iamyank január 26-án a MáraiKult Electric Báljába.

Nagy utat járt be első lemeze, a 2016-os Hiraeth óta iamyank, a harmincas generáció egyik legfontosabb elektronikus zeneszerző-producere. Játszott kísérleti ambientet (Atreyu's Horse), klasszikus zenét (Una Notte, Sarah) és rituális posztmetált (All Machines Will Fail), majd ezek tapasztalatait megérlelve, 2022-ben adta ki sötét és monumentális második szólólemezét, a Szárnyas fejvadász és Lorn hatását izgalmasan vegyítő Láttam a jövőt meghalni-t. Legutóbb ezt az előadását és poszt-apokaliptikus ambient-metáltrióját (All Machines Will Fail) hozta közös nevezőre egy koncerten. Ezért is lesz különleges a mostani alkalom, mert újra szólóban lehet látni yankot, aki elgondolkodós tripekkel, szép vizuállal (Biljarszki Maxim) és melankolikus filmes hangulatokkal vár minket a MáraiKultban.

„Még tavaly volt egy dj-szettem Nosaj Thing után, és mivel lusta voltam keresni új zenéket, saját szórakoztatásomra egyórányi future garage / atmo garage trackkel indítottam az estét. A MáraiKult felkérésére pedig úgy gondoltam, hogy ezekből a dalokból válogatok, csak lelassítva és jobban atmoszférizálva. Annyira földöntúliak lettek így, hogy egy kis videóban összeválogattam a kedvenc nemlétező élőlényeimet egy másik in progress projectből egy kis részlethez a szettből” – mondta yank az Electric Bál-fellépéséről.

„EGY NAGY LEVEGŐVÉTEL, MIELŐTT RÁNK SZAKAD A KÖVETKEZŐ SZÖKŐÁR” – IAMYANK-INTERJÚNK

MáraiKult – Márai Sándor Művelődési Ház havonta jelentkező rendezvénye egy olyan warm-up helyszín, ahol izgalmas, minőségi zenékkel durranthatjuk vagy épp fejezhetjük be a péntek estét. Dresszkód is van („elegáns”), ami a szervezők reményei szerint segít abban, hogy jobban ráhangolódjunk a különleges zenei élményre.

Electric Bál: iamyank
Helyszín: Márai Sándor Művelődési Ház (1013 Budapest, Krisztina tér 1.)
Időpont: 2024. január 26. 19.00
Belépő: 3500 Ft
Dress code: elegáns

Jegyvásárlás. Facebook-esemény.

nyitókép: Zsiga Pál

https://recorder.blog.hu/2024/01/23/elgondolkodos_tripek_es_foldontuli_jovozenek_penteken_iamyank_a_maraikultban
Elgondolkodós tripek és földöntúli jövőzenék – Pénteken iamyank a MáraiKultban!
süti beállítások módosítása