Mit keresek megint részegen a Deák téren? – Itt az idén tízéves Lóci játszik és Volkova közös dala

2024.01.11. 17:56, srecorder

ramszoknal_lj_image1.jpg

A Rámszoknál című duett és a Gyimesi Anna rendezésében készült klip érzékletesen mutatja be, hogyan találjuk magunkat újra és újra ugyanazokban a helyzetekben, legyünk akárhány évesek.

„Az elejétől fogva tudtam, hogy ez egy duett lesz. Kicsit olyan, mint a Szociálisan érzékeny dal, csak éppen tíz évvel és sok tapasztalással, változással később. A szövegét a kislányunk altatásai között írtam, próbáltam felidézni a múltbéli élményeket, kalandokat, ezekben az emlékekben merültem el” – fogalmazott Csorba Lóci.

A duettpartner a nemrég szólókarrierbe kezdő, a Napfonatban is éneklő Volkova lett, aki tökéletes választásnak bizonyult. „Olyat kerestünk, aki nem rockdíva vagy popsztár: valódi, hiteles, át tudja adni, amit közölni szerettünk volna a dallal, és egy Unicumot is meg tud velünk inni. Ez egészen pontosan Volkova Kriszti leírása. Az első pillanattól megvolt az összhang, nagyon nyitott volt az ötletekre, neki is volt bőven, és a személyével még egy plusz réteget adott a dalnak” – mondta Lóci. A Rámszoknál Weil András produceri munkájával teljesedett ki: egy fokozatosan építkező, izgalmas és érzékeny hangszereléssel nyerte el végleges formáját. 

A klip rendezését a több díjjal elismert Gyimesi Annára bízták. „Igyekeztünk szabad kezet adni neki. Leültünk beszélgetni és egyértelműen kirajzolódott, hogy nem huszonévesekre van szükségünk, hanem olyanokra, akik már láttak egyet s mást, mégis megint ugyanaz a forgatókönyv, amit fiatalon már kívülről fújtak. Ilyenkor teszi fel magának az ember a kérdést: mégis mit keresek 40 évesen megint részegen a Deák téren? De hát ilyen a szerelem, ezek megtörténnek velünk, és Anna mindezt gyönyörűen rajzolta fel. Büszkék vagyunk erre a klipre és nagyon örülünk, hogy elkészült. Csodás és odaadó stábbal dolgozhattunk, és fontosnak tartjuk azt is, hogy legalább egy olyan videó készüljön évente, amiben meg tudjuk mutatni, vizuálisan hogy szeretnénk reprezentálni magunkat” – mondta Lóci.

ramszoknal_lj_image2.jpg

„Régóta szerettem volna Lóciékkal dolgozni, és amikor átküldte a dalt, rögtön megtetszett: könnyen azonosultam vele, így nem esett nehezemre százszor meghallgatni az ötletelés, forgatás és vágás alatt. Egy olyan forgatókönyvet írtam, amiben a másik kétségbeesett keresése a budapesti bulinegyedben csak keretként szolgál, mellette pedig látjuk a kialakult helyzet előzményeit. Szemtanúi vagyunk annak, ahogy ez a két ember századszorra is megpróbálja helyrehozni a kapcsolatát egymással, de újra olyan falakba ütköznek, amik miatt nem tudnak együtt maradni” – mesélte Gyimesi Anna a klipről, melynek szereplői – a zenekar és Volkova mellett – Fodor Annamária és Szabó Domokos színművészek.

„Nagyon szerettem volna egy abszurd elemekkel tarkított klipet rendezni, nem tragédiát, inkább tragikomédiát képzeltem el. Apró, elrajzolt gesztusokat jelenítettünk meg arról, a pár tagjai miért nem tudják elviselni egymást, miközben evidens, hogy külön sem bírják. Mindenki számára ismerős jeleneteket láthatunk egy közös életről és annak elviselhetetlenségeiről. Mindehhez persze nélkülözhetetlen volt Fodor Annamária és Szabó Domokos erőteljes jelenléte, Császár Dani operatőr, Hakkel Bori látványtervező, Nagy Adrienna jelmeztervező – és még sorolhatnám a stábtagokat – lelkes együttműködése. Mivel nekem elsősorban filmes tapasztalataim vannak, érződhet a videóban az ebből fakadó történetmesélési szándék. Érdekes tapasztalás volt, hogy lehet ezt a történetvezetést átültetni a klip műfajába úgy, hogy el is bírja azt annak ellenére, hogy a sztorit alárendeljük a zenének. Szerintem ez sikerült is, és csodás volt a forgatás, szuper csapattal dolgoztunk együtt.”

Az idén tízéves Lóci játszik fontos év előtt áll. „Nem gondoltuk annak idején, hogy idáig eljutunk. 31 évesen lettünk az év felfedezettje, és szerintem ezért van az, hogy minden kis lépést, minden sikert meg tudtunk becsülni. Büszke vagyok rá, hogy – egy tagcserét leszámítva – a mai napig ugyanaz a hat ember ül be a buszba, és várja is, hogy beülhessen, pedig már hat zenekari csemete is van. Tavaly befelé figyeltünk, egymásra koncentráltunk mint zenekar, idén pedig ünnepelni szeretnénk: 2024-ben odaadjuk magunkat a közönségnek, mert hiába hangzik közhelynek, de ez tényleg egy nagy család lett az évek alatt. Ez a hála éve lesz, és mindenkivel, akinek valaha jelentett valamit ez a zenekar, ünnepelni szeretnénk” – mondta Lóci.

Az első évfordulós buli március 16-án lesz az Akváriumban, jegyek itt, Facebook-esemény errefelé.

 

Lóci játszik a Facebookon. Instagramon. TikTokon.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2024/01/11/mit_keresek_megint_reszegen_a_deak_teren_itt_az_iden_tizeves_loci_jatszik_es_volkova_kozos_dala
Mit keresek megint részegen a Deák téren? – Itt az idén tízéves Lóci játszik és Volkova közös dala
süti beállítások módosítása