Gazsi Rap Show írt egy számot a magyar YouTube trending szövegeiből – Itt a Trending klipje!

2023.12.20. 09:25, srecorder

gazsirapshow-trending2.jpg

„Írok egy slágert, egy gengszterséges romantikus számot, olyanokból, amiket a trendingben látok.” Premier!

„A M.U.R.Zs.I. óta több animációs klipet készítettem már, közben elvégeztem egy kétéves mozgókép OKJ-képzést, így sikerült egy kicsit skillesednem. Amikor megírtam a Trendinget és megtaláltam hozzá a megfelelő alapzenét, egyből tudtam, hogy ehhez valamilyen mozgóképet szeretnék. Az eddigi szoftveres tapasztalataim kiegészítve bátorkodtam az After Effectset használni, és végülis egy animációs klip lett belőle. Igazi gyorsmozgásos videó, epilepsziára hajlamosaknak csak szakfelügyelet mellett megnézendő!” – meséli Szőke Gáspár a dalról, amelynek szövegét szigorúan a YouTube trending legjátszottabb magyar számaiból írta. „Ha valakinek a szövegeire ráismersz, az nem csak a véletlen műve, viszont nem árulom el, hogy mikor és milyen számok szolgáltatták az alapanyagot.”

Január 22-én jön a képzőművész-rapper Gazsi Rap Show új albuma, a címe pedig szimplán az, hogy Élet (ez már Keith Richardsnak is bejött), és kifejezetten személyes hangvételű lesz. „Az élettörténetem mesélem el benne, abból is a korai éveket, az első szerelmi ügyeimet, az iskolás időszakom, és a felnőtté válásom.” Ebből a szempontból „a Trending az album kakukkfiókája, az egyetlen olyan szám, amely nem kapcsolódik az alapkoncepcióhoz, és csak részleteiben tartalmaz életrajzi ihletettségű sorokat. Viszont a szöveg megpróbálkozik megfejteni azt, hogy mitől lehet egy dal sikeres, mitől hallgatnak egy dalt sokan, mitől válik népszerűvé. Arra a következtetésre jutottam, hogy a jó trendinges dalnak agresszívnak kell lennie, romantikusnak, érzelmesnek, de ezek az érzelmek nem lehetnek túl bonyolultak és az egyszerűség is kulcsfontosságú. Azt nem tudom, hogy nekem sikerült-e ezt elérnem, de nem is ez volt a cél, inkább, hogy a trending segítségével írjak egy saját dalt.”

Íme tehát a Trending, aminek a zenéjét az egyik legegyedibb hangú hazai producer, Zorz szállította:

Az Életről már kijött (szintén itt, a Recorderen) a Végletek című dal, amiben Gazsi azt tesztelgette, hogy meddig lehet elmenni az őszinteségben egy dalszövegnél.

EZEK VOLTAK GAZSI RAP SHOW KEDVENC 2022-ES ZENÉI

 

Gazsi Rap Show a Facebookon. Gazsi honlapja.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2023/12/20/gazsi_rap_show_irt_egy_szamot_a_magyar_youtube_trending_szovegeibol_itt_a_trending_klipje
Gazsi Rap Show írt egy számot a magyar YouTube trending szövegeiből – Itt a Trending klipje!
süti beállítások módosítása