Csütörtökön Crime & The City Solution az Instantban!

2023.12.06. 17:26, FRecorder

000city01.jpg

A meghatározó és mindent túlélő legendás zenekar újra Budapesten, hosszú szünet után megjelent, friss lemezének anyagával!

Az évtizednyi szünet után friss felállással és régi-új központtal (Berlin) restartoló Crime & The Solution tavaly 34 évnyi kihagyás után látogatott el újfent Budapestre egy karrier-áttekintős koncertre. A '77-ben alakult, Ausztrália-London-Berlin-Detroit-Berlin útvonalat bejárt, többször nulláról újraindított együttes vezetője, Simon Bonney a tavalyi koncert előtt interjút is adott nekünk, és már abban is szóbakerült, hogy a turné után új anyagot készítenek, ami nemrég meg is jelent. A szokás szerint a Mute gondozásában kijött The Killer (kritikánk itt) kicsit más, visszafogottabb irányba fordult, mint a monumentális szerzeményeikről ismert elődjei, de így is megmaradt benne az a sajátos hangzás, ami a kezdetektől fogva az együttesé. És amiről gyakran Nick Cave munkássága jut az emberek eszébe, ami nem véletlen, hiszen Bonney és Cave pályája évtizedeken át szorosan összefonódott. Ugyanabból a kis ausztrál színtérből indultak, ugyanúgy meghatározó volt a berlini korszakuk, Mick Harvey személyében a kísérőzenekaraikban is volt átfedés, és Wim Wenders kultuszfilmjében, a Berlin felett az égben is felbukkant mindkét együttes.

crime_thecitysolution2023.jpg

De a kísérőzenészek közt a későbbiekben is akadtak még bőven izgalmas figurák, mint David Eugene Edwards (Woven Hand, 16 Horsepower) vagy Alexander Hacke (Einstürzende Neubauten), a jelenlegi felállásnak pedig az egyik meghatározó tagja, Joshua Murphy a szólóprojektjével egyben előzenekarként is szolgál majd, míg hazai részről a Choke City vezeti fel az estét, amin az új album dalai mellett persze egy sor régi kedvencet is előszed majd a méltán legendás együttes.

Crime & The Solution, Joshua Murphy, Choke City
Helyszín: Instant (1073 Budapest, Akácfa u. 51.)
Időpont: 2023. december 7., 19.30
Belépő: 6500 / 7500 Ft
Jegyvásárlás. Facebook-esemény.

https://recorder.blog.hu/2023/12/06/csutortokon_crime_the_city_solution_az_instantban
Csütörtökön Crime & The City Solution az Instantban!
süti beállítások módosítása