Nem csak aurevoir. – intim akusztikus koncertet ad Agócs Márton és Fejér Mihály a MáraiKultban!

2023.12.05. 12:38, srecorder

398608246_729471465870410_7272335536451698417_n.jpg

Nemcsak aurevoir-slágereket játszanak különleges, akusztikus verzióban, de régi, ritkán hallott dalaikat és kedvenc feldolgozásaikat is előveszik a zenekar frontemberei pénteken a MáraiKultban.

A zsámbéki fiatalokból alakult aurevoir. 2016-ban tűnt fel indiefolkos, ethnobeates zenéjével, amit kezdettől lendületes koncerteken adtak elő. Zenéjükben ugyanúgy érvényesül a népi, mint az urbánus hatás, a hatvanas évek táncházmozgalmának és a beatrobbanásnak az öröksége, frissessége, de a francia kávéházi sanzonok világa is. Ma pedig már tényleg szinte minden belefér az aurevoir. stílusába: legutóbbi lemezükön, a Deák réten volt például mezőségi rock 'n' roll, fura szerelmesvers, és olyan hullámvasút is, amiben fent még egy délszláv lagzin vagy, lent pedig már egy pinceklubban pogózol”. De könnyedén zenésítenek meg verseket is, Petőfi és Pilinszky, Radnóti és József Attila is jól áll nekik - meg az egyre fülbemászóbb, stadionpopos megszólalás is, még ha ők ezt poénból megye 2-es kiadásnak is mondják.

Tavaly először volt önálló koncertjük a Budapest Parkban, jövőre pedig a Müpában adnak szimfonikus nagykoncertet, de kisebb klubbulikon is el lehet kapni őket, pláne, hogy a két frontember, Agócs Márton és Fejér Mihály egy ideje már duóznak is akusztikusan, és ilyenkor mindig játszanak olyan számokat, amik a nagyobb aurevoir-bulikról esetleg kimaradnak. Kedvenc feldolgozásaikat sem spórolják ki a műsorból, a klasszikusok mellett pedig kuriózumokra is számíthatunk, hiszen Agócs Marci tavaly például a the olllamért lelkesedett a Recordernek: „Ha az ébredő tavaszt fel lehetne játszani egy lemezre, ez lenne az” – mondta róluk.

KIVÁNCSI VAGY, MIK VOLTAK AZ AUREVOIR. KEDVENCEI 2022-BEN? MUTATJUK!

December 8-án ráadásul a MáraiKult – Márai Sándor Művelődési Ház dísztermében játszanak, ahol sokkal spontánabb és lazább a hangulat, mert a közönség körbeülheti a zenészeket, így a szokásosnál is intimebb közegben zajlanak a sztorizós, akusztikus koncertek.

Márai KÖR Akusztik
Agócs Márton és Fejér Mihály

Helyszín: Márai Sándor Művelődési Ház (1013 Budapest, Krisztina tér 1.)
Időpont: 2023. december 8. 19.00
Belépő: 2500 Ft
Jegyvásárlás. Facebook-esemény.

https://recorder.blog.hu/2023/12/05/nem_csak_aurevoir_intim_akusztikus_koncertet_ad_agocs_marton_es_fejer_mihaly_a_maraikultban
Nem csak aurevoir. – intim akusztikus koncertet ad Agócs Márton és Fejér Mihály a MáraiKultban!
süti beállítások módosítása