Hol tart ma a melankólia mestere? Crime & The City Solution: The Killer (lemezkritika)

2023.11.29. 11:06, vferi

crime_killer_promo.jpg

Erős lemezzel tért vissza tíz év után a Crime & The City Solution, de amikor egy olyan életműhöz kell hasonlítani, mint ami Simon Bonney mögött áll, akkor azért marad némi hiányérzetünk. Ez a kritika először a Recorder magazin 109. számában jelent meg.

2013-ban, a húsz év szünet után kijött C&TCS-albumot, az American Twilightot hallgatva megdöbbentő volt, hogy a zenekarvezető Simon Bonney mennyire erőlködés nélkül vette fel a fonalat és rakott le az asztalra egy olyan anyagot, ami stílusban és minőségben is egyenes folytatása volt a klasszikus lemezeknek. Most egy újabb hosszú szünet után itt a friss anyag a zenekar egy újabb inkarnációjától és ezúttal már sokkal szembetűnőbb, hogy az elmúlt évtized nyomott hagyott Bonney dalszerzői stílusán.

A védjegyének számító, egyszerre epikus, zsigeri és melankólikus hangzás nincs annyira előtérben, helyette inkább a visszafogottabb, csendesebb, akusztikusabb irány került fókuszba, pár kivételtől eltekintve valahogy kevésbé emlékezetes szerzeményekkel. A magával ragadó, történetmesélős stílus megmaradt és a The Killer önmagában nézve egy erős és nagyon szép anyag lett.

crime_killer.jpgElőadó: Crime & The City Solution

Cím: The Killer

Kiadó: Mute

Megjelenés: 2023. október 20.

Műfaj: szomorúzene

Kulcsdal: River Of God

 

 

7.5/10

Frank Olivér

https://recorder.blog.hu/2023/11/29/crime_the_city_solution_the_killer_lemezkritika
Hol tart ma a melankólia mestere? Crime & The City Solution: The Killer (lemezkritika)
süti beállítások módosítása