Nemzetközi sztárokkal és egészestés Citromale Gang találkozóval jön a II. SopronFest

2023.11.27. 15:14, srecorder

2024. május 17-19. között, a pünkösdi hétvégén és az azt megelőző napokban másodszor rendezik meg Sopron új fesztiválját. Hazai és nemzetközi sztárok, rengeteg podcast-beszélgetés, kortárs képzőművészet, gasztronómia, mozi és túrák: ünnepi programsorozat utcákon és tereken – címszavakban erről szól a II. SopronFest.

A 2024-es SopronFest programjának gerince már elérhető az „urbán fesztivál” honlapján. A fő helyszín a Lővérek, ahol május 17-től három napon át a legfontosabb hazai fesztiválkedvencek lépnek színpadra. A most közzétett line-upban szerepelnek egyelőre „titkos hazai headlinerek”, akik a SopronFesten exkluzív fellépést vállaltak, az ő nevükre a következő hetekben derül fény. A Lővérek megnövelt területen, az erdő szélén felépített szabadtéri és fedett helyszínekkel várja a 2023-as látogatószám dupláját, de a szervezők hangsúlyozzák, hogy emberi léptékű fesztivált szeretnének rendezni, „ahol a soproniak és a más városokból érkező turisták is jól érezhetik magukat.”

A nemzetközi mezőnyből a Kruder & Dorfmeister páros és Alle Farben részvétele már biztosra vehető, hazai oldalról pedig ott lesz Sopronban többek között Pogány Induló, a 30Y, a ByeAlex és a Slepp, a Belga, Dzsúdló, a Follow the Flow, Majka, a Tankcsapda, T. Danny, a Quimby, Rúzsa Magdi és a Valmar is, Beton.Hofi pedig egy egész éjszakán át tartó Citromale Gang találkozóval készül, sok baráti fellépő részvételével. A kedvezményes jegyelővétel december 2-án indul a www.sopronfest.hu oldalon. A Soproni Egyetem nevét viselő Diákbérlet korlátozott számban elérhető, ilyen jegyet bárki vehet, akinek érvényes diákigazolványa van.

Az egész várost megmozgató kínálat részeként már egy héttel korábban, május 11-én elindulnak a városi programok, amelyek 10 napon át tucatnyi helyen várják a vendégeket: éttermekben, kávézókban, klubokban, utcákon és tereken. Lesz megint Telekom PodcastFest, de az ART kínálat is igazán tartalmasnak ígérkezik. A Liszt Központban kortárs művészek csoportos kiállítása lesz látható, mások mellett Bereczki Kata, Bukta Imre, Ef Zámbó István, Labrosse Dániel, Sibitka Anna és Weiler Péter műveiből, az alkotók pedig a hűség jelképét, hatalmas, szív alakú installációkat készítenek Sopron utcáin, a közönség szeme láttára.

nyitókép: Kósa Zsolt

sopronfest_2.jpg

https://recorder.blog.hu/2023/11/27/nemzetkozi_sztarokkal_es_egeszestes_citromale_gang_talalkozoval_jon_a_ii_sopronfest
Nemzetközi sztárokkal és egészestés Citromale Gang találkozóval jön a II. SopronFest
süti beállítások módosítása