„Rád vártunk!" - Sisi a zsűriben

2023.11.22. 14:39, Recorder.hu

15.jpg

Közel kétszáz feltörekvő rapper és trapelőadó vett részt a szeptember óta tartó McDonald’s Budapest Open Mic sorozat eddigi nyolc fordulóján. November 23-án az Akvárium KisHalljában Sisi is értékelni fogja a döntőbe jutott tizenöt versenyzőt. Pár héttel ezelőtt kérdeztük a tapasztalatairól.

Miért vállaltad el ezt a zsűrizést?

Felkértek, és úgy gondoltam, hogy ha picit is benne lehet a kezem a hiphop jövőjének az alakításában, akkor azt a lehetőséget meg kell ragadni. Mindenki más szempontok szerint fog zsűrizni, és ha a saját perspektívámat, intuíciómat beleviszem, akkor az kollektíve a műfajnak jobb lesz itthon. Biztos vagyok benne, hogy a sok szereplő közül lesz legalább egy olyan, akire azt fogom mondani, hogy rád vártunk, de jó, hogy jött valaki, aki ilyen, mint te. Ezért az élményért vállaltam el.

furjesv_openmic_2023_sajtotaj-0944_1.jpg
A McDonald’s Budapest Open Mic zsűrijének tagjai: Lil Frakk, Hundred Sins és Sisi

 

Mik eddig a tapasztalataid?

Én azt keresem, amikor belülről érzem azt, hogy ő más. Szóval, hogy nem csak jól rappel, hanem ő más. Direkt elmentem, hogy élőben halljam, hogy mi van. Sokszor egy videón más jön át, élőben viszont látod, hogy hogyan reagál a közönség, vagy ő hogyan interaktál a közönséggel. Ha valaki kimegy a színpadra, az első fél percből sok mindent le lehet szűrni. Volt, aki sörrel a kezében, dülöngélve jött föl. Jó a lazaság, de az nem szerencsés, ha valakinek az első open mic fellépésén már akkora arca van, mintha 50 Cent lenne. Viszont ha máson meg azt érzem, hogy megvan benne a kellő alázat, a kellő egó is, és még tehetséges is, és van karaktere – azért megéri.

08_1.jpg

Fogsz tudni majd úgy véleményt mondani a produkciókról, hogy ne bánts meg embereket?

Fontos, hogy ne azt mondjuk az embereknek, hogy ez förtelmes, hanem inkább olyat, hogy figyelj, a kiejtéseden dolgozz még. Szerintem ez menni fog nekem, most már van bennem kellő empátia. Annyi ember van, aki kegyetlenül kritizál, hozzájuk képest én mindenképpen kedvesebb leszek.

https://recorder.blog.hu/2023/11/22/_rad_vartunk_sisi_a_zsuriben
„Rád vártunk!" - Sisi a zsűriben
süti beállítások módosítása