Röhögsz, aztán a szívedbe találnak. L.A. Suzi: L.A. Suzi (lemezkritika)

2023.11.15. 08:54, RRRecorder

l-a-suzi_foto_ol.jpg

Szalai Anna és Dorozsmai Gergő szintis zenét játszanak L.A. Suziként, de annyira, hogy abba még az eurodance is belefér. Vicces stílusgyakorlat, vagy annál több? Ez a kritika először a Recorder magazin 109. számában jelent meg.

Szalai Anna és Dorozsmai Gergő 2021-ben adta ki első EP-jét, mostanra pedig ők lettek az L.A. Suzi, és a zene is jelentősen megváltozott. Elsősorban szintis számok hallhatók ebben az egy órában, bulisak, darkosak, űrösek; techno, diszkó, eurodance – de van szörf, tangó, magyaros búsulás és dub is. Könnyen átcsúszhatnának a maximum kétszer érdekes paródia/stílgyak kategóriába, de a számok ennél jobban megcsináltak, miközben egy kis jóleső polírtalanságot, fésületlenséget is megtartanak.

De elsősorban Szalai Anna viszi a hátán a lemezt. Rendkívül expresszív, szabálytalanságait tudatosan használó énekesnő (a legjobb példa az, ahogy a Tegnaptól nyitányában elfogy a levegője – aztán elindul egy Mr. Vain-feldolgozás). Szövegei pedig mindig viccesek és frappánsak, pedig legtöbbször nem vidám a téma – aztán meglepetésszerűen a szívedbe találnak. Sokféleképpen (direktben, költőien) beszél, de mindig valódi érzelmekről: szerelemről és annak múlásáról, függésről, családról, politikáról satöbbi.

Úgy nagyon szórakoztató lemez, hogy közben annál sokkal több.

la_suzi_cover_ol.jpgElőadó: L.A. Suzi

Cím: L.A. Suzi

Kiadó: Tom-Tom

Megjelenés: 2023)

Műfaj: sanzonszintipoptechno

Kulcsdal: Első love

 

 

8,5/10

Rónai András

nyitókép: Komróczki Dia

Lemezkritikánk elkészítését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_88.jpg

https://recorder.blog.hu/2023/11/15/l_a_suzi_l_a_suzi_lemezkritika
Röhögsz, aztán a szívedbe találnak. L.A. Suzi: L.A. Suzi (lemezkritika)
süti beállítások módosítása