Klubzenék otthonra. Pangaea: Changing Channels (lemezkritika)

2023.11.08. 14:54, vferi

pangaea-_1.jpg

Egy ideje a klubzenében minden a nosztalgiáról szól, és most Kevin McAuley is ebben próbálgatja magát. Ez a kritika először a Recorder magazin 108. számában jelent meg.

Kevin McAuley, avagy Pangaea a bass music és az azt követő különféle poszt és hibrid leágazások úttörője, Ben UFO-val és Pearson Sounddal hárman vezetik a Hessle Audio kiadót, ami mindmáig világítótornya az irányzatnak.

A nyár elején kiadta az Installation című zenéjét, ami kiváló pop-technós vokáljának és klasszikus progresszív trance-szintijének köszönhetően a forró hónapok abszolút slágere lett. Ezt most követi egy teljes album további hat zenével: van köztük egy progresszív house, ami Mr. Fingerst imitálja (Hole Away), egy pattogós törtütem még több pop vokállal (If), de zárásként befért még egy korai trance pillanat is (Bad Lines), mely kis túlzással a happy hardcore felé kacsintgat. A gyűjteménynek így igazából kevésbé van köze a Hessle Audio korszakos örökségéhez, és inkább azt mutatja meg, hogy McAuley mennyire tehetséges producer műfajtól függetlenül.

pangaea.jpgElőadó: Pangaea

Cím: Changing Channels

Kiadó: Hessle Audio

Megjelenés: 2023. október 6.

Műfaj: house, techno, breakbeat

Kulcsdal: Installation

 

 

9/10

Velkei Zoltán

https://recorder.blog.hu/2023/11/08/klubzenek_otthonra_pangaea_changing_channels_lemezkritika
Klubzenék otthonra. Pangaea: Changing Channels (lemezkritika)
süti beállítások módosítása