Bekeményített a Bëlga: itt a Zsolti a béka metálverziója

2023.11.02. 20:32, srecorder

belga_2.jpg

Újragondolták és bedurvították: itt a Zsolti a béka metálverziója, novemberben pedig egy egész tematikus nagylemez jön a zenekartól Fém of Bëlga címmel, 16 súlyosabb átdolgozással.

A november 23-án megjelenő Fém of Bëlga c. nagylemez beharangozója a most publikált Zsolti a béka, amelyet a Budapest Parkban már zenekarral és torz gitárokkal adtak elő, erről most klip is született.

Hasonlóan a Disco c. lemezükhöz, a Fém of Bëlga is tematikus lemez, de ezúttal már létező dalait öltöztette különleges köntösbe a csapat. Ha pedig szigorúan vesszük, akkor verslemezt készített a Bëlga, hiszen Juhász Róbert, a lemez zeneszerzője (korábban Slogan, Wellington, Agnus Dei stb.) kizárólag a szövegeket használta kiindulási alapként az album megírásakor. Az elkészült dalok a keményebb stílusok legtöbbjét megidézik a klasszikus rocktól a hardcore-on át a funk rockon keresztül a thrash metalig – a Zsolti a béka csupán a jéghegy csúcsa.

A Fém of Bëlga-koncerteken Juhász Róbert mellett Gerőly Mátyás (Pantera Tribute – dobok), Binges Zsolt (Fish!, Tulpa – basszusgitár) és Pártos Bence (Pantera Tribute – gitár) játszik. A lemezt Takács Zoltán Jappán keverte, a Zsolti a béka klipjét Kálocz Tamás rendezte.

A lemezbemutató koncert december 20-án lesz az Akvárium klubban, amelyre a jegyek értékesítése a lemez megjelenésének másnapján, november 24-én indul majd. Fontos tudni, hogy a Fém of Bëlga különleges projekt, amely a lemezbemutató után csupán korlátozott számban, rendkívüli alkalmakon lesz látható. A Fém of Bëlga repertoárja tehát nem kerül be a Bëlga-koncertek dalai közé, a FoB koncerteken pedig kizárólag a metálverziókat játsszák majd el.

A Fém of Bëlga számlistája:

1. Freestyle-hatás / metálba'
2. Gyarmat
3. Zsolti a Béka
4. Fesztivállapot
5. Nagyarc / Kisarc
6. M.K.V.G.
7. Benzinkút
8. Szerelmes Vagyok
9. Alternatív
10. Hey You
11. Kiáltvány
12. Tértivevény
13. Szaros Senki
14. Bebukta
15. Mariann
16. Mit Paródizálsz?

nyitókép: Uhlár Brigitta

Címkék: belga
https://recorder.blog.hu/2023/11/02/bekemenyitett_a_belga_itt_a_zsolti_a_beka_metalverzioja
Bekeményített a Bëlga: itt a Zsolti a béka metálverziója
süti beállítások módosítása