Rock 'n' roll és softcore erotika – Magyarradar: Black Nose & Purple Hands

2023.10.29. 17:35, srecorder

bnph-01.jpg

Vintage, softcore erotikus filmek zenéjét idézi meg és tűzdeli meg zajrockos kirobbanásokkal a Black Nose & Purple Hands, akik ezekben a hetekben adták ki bemutatkozó EP-jüket (itt írtunk is róla), október 31-én pedig az első koncertjüket is lejátsszák az Aurórában.

Mikor indult: 2020.

Hol indult: Budapest.

Tagok, hangszerek: Sairam Al’Atti – gitár, ének, Gerdesits Pál – gitár, Emődy Botond –szintetizátor, vokál, Bódis Bence – dob, vokál, Hédl Áron – basszusgitár.

Stílus: Pszicherotik dreamrock.

Hatások: Connan Mockasin, Khruangbin, Part Time, LA Priest, Homeshake, King Gizzard & the Lizard Wizard, John Frusciante, Men I Trust.

Kiadó: Szerzői kiadás.

Történet: Sairam Al’Atti 2020 februárja környékén kezdte írni dalait egy örökké tartó(nak tűnő) betegszabadság során. Hónapokig az otthon diszkrét homályában fejlődött a projekt, míg meg nem mutatta a dalkezdeményeit kedves pajtásának, Gerdesits Pálnak, akivel együtt gyúrták tovább a koncepciót. Atti ötleteiből és Pali gitárjátékából merítkezve születtek meg az első dalok, melyek kidolgozásához és élő előadásához az évek során további társak érkeztek. Volt több tagváltás és fordulat, mígnem összeállt a jelenlegi felállás 2023 során. Bemutatkozó EP-nk, az EROTIC 4 dalt tartalmaz, a felvételek a NoLatency és az Echo Stúdióban készültek, a keverés és a master Zwickl Ábel munkája. Az EP 2023 októberében került kiadásra.

Megjelenések: EROTIC (EP, 2023).

bnph-02-collage.jpg

Küldetés: A Black Nose & Purple Hands célja egy olyan zenei atmoszféra megteremtése, amely felidézi a vintage softcore erotikus filmek zenei világát, ám azt meglepetés(és egyben szükség)szerű noise rock elemekkel ellenpontozza.

Jövőkép: Szeretnénk még mélyebben elmerülni ebben a néha egészen kaotikus pszicherotik világban, és szeretnénk minél érzékletesebben megeleveníteni azt. Az EROTIC kislemez sokkal jobban bemutatja a szebbik soft/dream rock arcunkat, mint a zajrock oldalunkat, amely igazán csak élő szituációban előtörő improvizációként testesül meg jelenleg – ezt szerencsére nemsokára koncert formájában a közönségnek is meg tudjuk mutatni. Ezen kívül nagyon szeretnénk zenélni és fellépni szokatlan (pl. tető, elhagyatott gyárépület, erdei tisztás, panelház lépcsőháza, idősek otthona etc) és kevésbé szokatlan helyszíneken is (fesztivál, klub, ilyesmi).

Mellékprojektek: Olyan jelenleg aktív vagy nem aktív zenekarokban zenélünk és zenéltünk mint a GörbeBögre, Ohm Maid, Flexible Juice, Sarajevo, Mizantróp, Lo-FI Stereo, The Man Who Premises, Blind BirdsPuma Danger és a Rock Band for Old Men.

Szexepil: Nos, egy insta videónkat – melyen Atti egészen pontosan porszívózik (abba most ne is menjünk bele, hogy miért töltünk fel ilyen videókat) – szóval ezt a videót az adminisztrátor algoritmus veszélyes tartalomnak érzékelte, mivel szerinte lehet hogy „szexuális tevékenységet vagy meztelenséget” ábrázol. Mi lehetett emögött? Vajon a ritmikusan porszívózó mozgás? A videó alatt szóló dalunk, a Manga? Atti természetes kisugárzása? Ki tudja. Mindenesetre nem vettük le a videót, még ha ez lehet tönkre is tette egy időre az elérésünket. Sőt, úgy döntöttünk ebből egy egész videoklipet fogunk forgatni és megőrjítjük vele az Instagramot.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Legnagyobb eredményünk ez a négydalos kislemez, amire nagyon büszkék vagyunk – azt pedig egyenesen elismerésnek éljük meg, hogy mindezt október 31-én az Aurórában mutathatjuk be a kiváló System Exclusive zenekar társaságában, akik a kaliforniai Pasadenából érkeznek. Facebook-esemény.

 

Black Nose & Purple Hands a Facebookon. Instagramon.

Fotók: Ateh Eszter.

Magyarradar rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2023/10/29/rock_n_roll_es_softcore_erotika_magyarradar_black_nose_and_purple_hands
Rock 'n' roll és softcore erotika – Magyarradar: Black Nose & Purple Hands
süti beállítások módosítása