HAIL.DEMO #21 - A Magyar Független Lemezkiadók Szövetsége ajánlja

2023.10.28. 19:00, trecorder

hail_22.jpg
A HAIL minirovatot indított a Recorder hasábjain, hogy bemutassa a hazai független 
kiadókat és kurrens anyagaikat. Ugorjatok bele a friss, független megjelenésekbe!

zlatko_porteleki_yearsapart_web.jpgZlatko Baracskai & Áron Porteleki: Years Apart
(Prepost Records, 2023)

Két zenész két koncertjének felvétele 10 év különbséggel. Két különböző zenei megközelítés kétféle háttérzajhoz mérten, elektronikára, dobra és brácsára hangszerelve. Egy zúzós koncert a már nem létező Müsziben az A-oldalon, 2013-ból (egy párhuzamosan zajló pingpongbajnoksággal a háttérben) és egy csendes, merülős-lebegős 2023-as felvétel a Lumenből a B-oldalon. Limitált példányszámú kazettán és persze digitálisan is hallgatható!


grand_mexican_warlock_eulogy_artwork.jpgGrand Mexican Warlock: E U L O G Y
(Corner Art Records, 2023)

Néhány év kihagyás után új lemezzel tért vissza a Grand Mexican Warlock. Az EULOGY szövegileg „világvége-lemez”, témáiban körüljárja a halált, a magányból kitörő, másokat leforrázó érzelmeket, a reménytelenséget, és a járvány-évek nyomát is magán viseli. Ugyanakkor akármennyire sötét és súlyos albumról van szó, rengeteg szeretet és törődés is van benne.


verajonas_cover_onlilne_1.jpgJónás Vera Experiment: HOLD
(Launching Gagarin Records, 2023)

A Jónás Vera Experiment harmadik nagylemeze, a HOLD már vinylen is elérhető. Az albumon a korábbi lemezek belső utazásai mellett megjelenik a világra való reflexió is. A lemezen Jónás Vera és zenekara olyan előadókkal dolgoztak együtt, mint Barkóczi Noémi, Závada Péter és Kiss Tibor Noé.Keressétek a HAIL-t a BUSH-on is!

Kerekasztal-beszélgetést tartunk a független kiadók térhódításáról kiváló nemzetközi meghívottakkal és egy lemezbolttúrát is viszünk, hogy kicsit jobban megismerkedjen mindenki a hazai lemezkiadás és -eladás történetével. További programokért keressétek a BUSH honlapját: budapestshowcasehub.com


Kövessétek a 
HAIL Facebook-oldalát és lessetek rá a Hail.hu-ra!
haillogok_1_2_1_4_1_6_1.jpg

 

https://recorder.blog.hu/2023/10/28/hail_demo_21_a_magyar_fuggetlen_lemezkiadok_szovetsege_ajanlja
HAIL.DEMO #21 - A Magyar Független Lemezkiadók Szövetsége ajánlja
süti beállítások módosítása