„Elfelejted a gondjaidat, visz magával a zene, szabad vagy!" Jön Wolf Kati lemezbemutató koncertje a Várkert Bazárban

2023.10.27. 15:30, Recorder.hu

varkert_wolfkati_650.jpg

(X) Wolf Kati legújabb albuma ősszel érkezik, az Új utakon című lemez dalai a Várkert Bazárban hallhatók először. Az énekesnő azt reméli, a november 26-i lemezbemutató koncerten mindenkit magával ragadnak majd a színpadról áradó energiák, a különleges látványvilág. Mint mondta, életében először próbálta ki magát szövegíróként, dalai őszintén mesélnek érzéseiről és arról, hogyan változott az elmúlt években. Elárulta azt is, mi mindenben segíti őt a zene.

Milyen koncertre számíthat az, aki eljön az Új utakon lemezbemutatódra?

Táncos, jó hangulatú estére, ahol elsöpörnek az energiák, sok szerelmes és bulis dallal. Azoknak, akik még nem hallottak minket, azt üzenem, jöjjenek, a zenekarommal padlógázt adunk és a vérbeli pop-rock, a pörgő ritmus a testüket és a lelküket is magával rántja majd. Profi táncosok is a show részei lesznek. Szerintem akkor jó egy koncert, ha elfelejted a gondjaidat, leteszed a kütyüdet, visz magával a zene, szabad vagy. Egy ilyen este kinyitja a lelked, jót tesz minden sejtednek.

Hét éve jelent meg a legutóbbi lemezed. Hogyan született az Új utakon?

Régóta egyesével jönnek ki a dalaim és rájöttem, hogy nagyon vágyom már egy albumra, ami összefoglalja az elmúlt éveimet. Egy letisztult esszencia született, ami megmutatja a bennem élő zenei sokszínűséget. Nyolc új dal és két feldolgozás lesz a lemezen. Fontosnak tartottam, hogy megfogalmazzam, ennyi idősen hol tartok, milyennek látom a világot. Az albumcím is egy üzenet, hiszen mindannyian folyton úton vagyunk, és sokszor bizony kutya nehéz helytállnunk, jól döntenünk egy-egy útelágazásnál. Megtanultam, hogy merni kell új utakra lépni, hallgatni a belső hangokra, mert a félelem visszatarthat, pedig a változással jó dolgok is bejöhetnek.

Van kedvenced az új dalok közül?

Mindegyik! Imádom az album zenei világát. A dalok szövegét ezúttal én írtam, ez egy új és fontos út az életemben. Az írás a színpadi szereplés ellentéte, begubózol és csak befelé figyelsz. Rajongok a magyar nyelvért, mert mi a legbonyolultabb érzelmeket is meg tudjuk fogalmazni. Az átdolgozások közül az Apám hitte című Zorán-dal a szívem csücske, egyrészt az anyukám és az édesapám iránti mély szeretet és tisztelet miatt, másrészt azért, mivel szülőként állandóan vívódok, mit tudok adni a lányaimnak. Rengetegen kérdezték már, mennyire nehéz énekesnőnek lenni, az igazság az, néha nem énekesnőnek nehéz lenni, hanem anyának. De amikor nézem a csajokat, megnyugszom, hogy bár „önző” szakmát választottam, talán így is sikerül olyan erővel támogatnom őket, ahogy a szüleim engem. A zene mindig segít megélni, átgondolni az élet nagy kérdéseit, levezetni a felgyülemlett érzelmi sokkokat. Mostanában sokan telefont tartva, mobilképernyőn keresztül nézik végig az élő koncertet. Ne tegyük! Éljük meg együtt a valódi pillanatokat, táncoljunk, bulizzunk, énekeljünk teli torokból! Ilyen bulival várunk mindenkit!

További információ és jegyvásárlás a Várkert Bazár oldalán.

A november 26-ai koncert Facebook-eseménye.

Fotó: Lang Nándor. 

https://recorder.blog.hu/2023/10/27/elfelejted_a_gondjaidat_visz_magaval_a_zene_szabad_vagy_wolf_kati_varkert_bazar
„Elfelejted a gondjaidat, visz magával a zene, szabad vagy!" Jön Wolf Kati lemezbemutató koncertje a Várkert Bazárban
süti beállítások módosítása