Először koncertezik Magyarországon a Take That

2023.10.16. 10:16, srecorder

take-that.jpg

Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, és a novemberben megjelenő, This Life című albumukat is bemutatják a magyar közönségnek. A jelenleg trióban működő Take That 2024. július 3-án lép fel a Budapest Parkban.

A Take That 1989-ben alakul Manchesterben, az eredeti felállásban Gary Barlow, Howard Donald, Mark Owen, Jason Orange és Robbie Williams szerepelt. Debütlemezük 1992-ben jelent meg Take That & Party címmel, és a brit albumeladási listákon egészen a második helyig jutott, sőt, kétszeres platina minősítést ért el. Alig több mint egy évvel később már jött is a folytatás: Everything Changes című anyaguk már az első helyig jutott az Egyesült Királyságban, és a nemzetközi ismertséget is meghozta a csapatnak, világszerte több mint 3 millió példány kelt el belőle. Ezt követte ‘95-ben a Nobody Else, amin olyan slágerek kaptak helyet, mint a Back For Good, a Sure vagy a Never Forget, és 11 országban vezette az eladási listákat. Ugyanebben az évben Robbie Williams kivált a csapatból, majd sikereik csúcsán, ‘96 februárjában a Take That bejelentette feloszlását. A történet azonban itt még közel sem ért vége.

A négyfős Take That 2006-ban újra turnéra indult, visszatérő, Beautiful World című lemezük újból a brit eladási listák élén debütált, és ők lettek az első együttes, amelyik ugyanazon a héten vezette a brit hivatalos kislemez- és albumlistát, illetve az élen végeztek a rádiós játszási listákon is. 2010-ben Gary Barlow és Robbie Williams közösen is írt egy dalt (Shame), ami azért is különleges, mert a páros ‘95 óta nem dolgozott együtt. Nem sokkal később Williams bejelentette visszatérését a csapatba, és újból az eredeti felállásban készítették el Progress című lemezüket, amely a megjelenés első napján az évszázad leggyorsabban fogyó albuma lett, sőt, a 2012-es nyári olimpia záróceremóniáján is felléptek.

Két évvel később Robbie Williams és Jason Orange kiszállt a zenekarból – az elválás barátságos volt, és a Take That azóta trióként megy tovább. 2014-es III és 2017-es Wonderland című albumuk is nagy közönségsikernek bizonyult, platina- és aranyminősítést értek el. 2019-ben ünnepelték fennállásuk harmincadik évfordulóját egy 38 állomásos, sold out turnéval (összesen 650.000 rajongó volt kíváncsi a csapatra). Idén novemberben pedig hat év után jön az új lemez, a This Life, amit egy masszív tavaszi brit turné követ, majd a This Life – Under The Stars elnevezésű koncertsorozattal Európa felé veszik az irányt, és megcélozzák Magyarországot is.

A Budapest Parkba a jegyértékesítés október 19-én 10 órakor indul. Akik azonban október 17-én 18 óráig előrendelik a This Life című új albumot a https://shop.takethat.com oldalon, azok 24 órával korábban, október 18-án 10 órától bebiztosíthatják helyüket a Take That európai turnéjának bármely állomására.

MIND EGY IRÁNYBA TART – BOYBAND-TÖRTÉNELEMLECKE

Take That
Helyszín
: Budapest Park
Időpont: 2024. július 3.
Jegyvásárlás. Facebook-esemény.

https://recorder.blog.hu/2023/10/16/eloszor_koncertezik_magyarorszagon_a_take_that
Először koncertezik Magyarországon a Take That
süti beállítások módosítása