Szombaton Rue Oberkampf, Neon Lies és Cawatana az Instantban!

2023.10.12. 17:30, FRecorder

00rueober2.jpg

Szombaton az Instant koncerttermében a sötétebb tónusú, de annál táncolhatóbb szintipop zenéké lesz a főszerep, német, horvát és hazai főszereplőkkel!

A német Rue Oberkampf, bár még csak két nagylemeznél tart, már most az újgenerációs szintipop egyik legfelkapottabb zenekara: 2016-ban indultak és nevüket egy 19. századi textilekre specializálódott német-francia iparostól, Christophe-Philippe Oberkampftól (illetve a róla elnevezett párizsi utcáról) kölcsönözték, és még az első lemez, a pár kislemezt és EP-t követő 2019-es Christophe-Philippe is előtte tisztelgett. A háromtagú formáció ezen az albumon még egy jóval erőteljesebb, a darkwave és coldwave mellett a keményvonalas EBM-ből is merítő (pl. Kalt) hangzást képviselt, a tavalyi Liebe azonban érezhetően más irányba ment tovább, egy dallamközpontúbb és visszafogottabb zenei világgal, ahol a csapatósabb vonal helyett a szintipop, new wave, sőt, helyenként a futurepop került a középpontba.

A bemelegítésért az annak idején a neo-folk felől indult, de az utóbbi években a szintis minimal-wave felé forduló, hazai, ritkán koncertező Cawatana, és a legutóbb a nyári Fekete Zajon nálunk járt, horvát lo-fi szintipop szólóprojekt, a Neon Lies felel majd. Mindez a már több, hasonló vonalon mozgó, izgalmas előadót Budapestre hozó SenkWaves csapatának a szervezésében.

Rue Oberkampf
Helyszín: Instant-Fogas Komplexum
Időpont: 2023. október 14. 19.30
Belépő: 3900 Ft
Jegyvásárlás. Facebook-esemény.

https://recorder.blog.hu/2023/10/12/szombaton_rue_oberkampf_neon_lies_es_cawatana_az_instantban
Szombaton Rue Oberkampf, Neon Lies és Cawatana az Instantban!
süti beállítások módosítása