„Miklós Patika, SZTK, neked OTL, nekem OMK” – Itt a triola gang új EP-je, a Még forróbb tűz

2023.10.06. 10:02, srecorder

triola_gang_me_g_forro_bb_tu_z_ep_pressphoto_1.jpg

A Bárcsak élnék után itt a második triola gang EP, a még viccesebb Még forróbb tűz. Ismét három trapszámmal érkezett Balogh Zsófi (Partizán, Sofiyeah) és Gyarmati Fanny (Flanger Kids, Noira) lefelé törekvő duója, ami az Algoflex, a háromker, és az októberi Recorder-címlapsztár Doja Cat csodáira is rápörög. Plusz itt egy új klip is – duplapremier!

Poénnak indult, projekt lett belőle: 2022 nyarán Zsófiék egy trap playlistet hallgattak, mire Fanny „fogd meg a söröm, ilyet én is tudok” felkiáltással írt egy alapot, Zsófiból pedig kiszabadult az addig mélyen szunnyadó rapper. Így született a Kislány című első daluk, ami meglepően nagyot ment TikTokon, a duó pedig leszerződött Zságer Balázs kiadójához, a Дevát is felfedező Move Gently Recordshoz. Zsófiék azóta flexeltek turis ruhákkal és ventilláltak női divatról a Hádában („Mi kerül egy pólón 10 ezerbe?!”), majd nyáron kijöttek első EP-jükkel, a Bárcsak élnékkel, amiről a nemzethel fűződő love-hate kapcsolatukat feszegető Aktuál shit ment a legnagyobbat („Hova lett belőlünk a nagyfaszú hun? Befogni a pofánkat már hungarikum”). Most pedig itt az új EP, a Még forróbb tűz, amint lentebb dalról dalra is bemutatunk.

 

Dózsa Cat

Zsófi kedvenc rappere inspirálta a szöveget, amiben belebújik egy szupercsajos-tartalomgyártós boss bitch szerepbe és hozza a big dick energy-t, amit a faszik szoktak az ilyen számokban. Egy szokványos trapalapot hallunk egy ismétlődő sample-lel, nem lett túlgondolva és ez így jó. „Idén tavasszal írtuk, ez a legfrissebb track az EP-n, úgyhogy kicsit más vibe, mint a többi és nagyon szeretjük” – mondja a gang.

Óbuda

A háromkerhez írt himnusz átadja a kerület varázsát és végigveszi a helyi nevezetességeket. A Krumplis Lángos a Flórián téri aluljáróban, a Pasa Kebab és a Házisárkány Étkezde a panelsorok között például mind olyan kincsek, amik miatt érdemes Óbudán élni.

Zsófi: „Fanny avatott be az óbudai életbe. Sokat mesélt az óbudai identitásról meg büszkeségről, ami az ittenieket jellemzi. Nem teljesen értettem, mire gondol, aztán egyszer találkoztunk egy régi ismerősével a gimiből. A srác mondta, hogy már nem lakik Óbudán, én meg megkérdeztem, hogy hiányzik-e neki. Erre megfordult, a nyakán egy hatalmas római III-as tetkóra mutatott és így szólt: „Szerinted?!”. A háromker vonzerejéről még annyit, hogy a track megírásakor még Újlipótvárosban laktam, azóta pedig Óbudára költöztem én is.”

Fanny: „A Harrer Pál utca 18-ban születtem, aztán később átköltöztünk a Harrer Pál utca 22-be. Jelenleg a Bogdáni úton lakom. Hajrá Kerék!”

A track-kel együtt megjelent klipben Zsófi és Fanny végigvájbolják a számukra kedves helyszíneket Óbudán, panelek és római kori romok között, a Kerék iskolánál meg a Harrer Pál utca környékén. Az operatőr a MOME média design szakán végzett Bakos Barna volt, akinek a Flanger Kids a Figure It Out című dalához készült klipet köszönheti.

Algofleksz

A furulyaszólamokat a gang tagok maguk vették fel Fanny anyukájának hangszerével, ami erős aláfestés a tartalomhoz: az Algofleksz arról szól, hogy milyen, amikor buliznál, de nem bírja a derekad, vagy arcoskodnál, de nem bírod a konfliktust. „Fanny Algoflexet szokott bevenni, ha megfájdul a háta. Az ismerkedésünkkor is ezzel indított: elmentünk táncolni, de neki 5 percen belül le kellett ülni. Én sem bírom már jól, a triola gang próbákon kábé le szoktam sérülni, mert annyira élem magam” – meséli Zsófi.

 

triola gang a Facebookon. Instagramon. TikTokon.

fotó: Komróczki Dia

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2023/10/06/itt_a_triola_gang_uj_ep-je_a_meg_forrobb_tuz_premier_obuda
„Miklós Patika, SZTK, neked OTL, nekem OMK” – Itt a triola gang új EP-je, a Még forróbb tűz
süti beállítások módosítása