Ismét szólóban. Killer Mike: Michael (lemezkritika)

2023.08.23. 13:33, vferi

kc3a06_edited.jpg

A Run The Jewels-tag Killer Mike új szólólemeze kiemelkedik a mezőnyből, de tőle joggal várhattunk volna eggyel jobbat. Ez a minikritika először a Recorder magazin 106. számában jelent meg.

Killer Mike először az Outkast kultikus lemezén, a Stankonián tűnt fel egy dalban vendégrapperként 2000-ben, majd 2003-ban váratlanul Grammyt nyert szintén az ő oldalukon a The Whole Worldért. A karrierje mégsem indult be sokáig; első komoly, önálló eredményeit 2011-12-ben érte el a Pledge és R.A.P. Music albumokkal (ekkor már 37 éves volt), majd egy évvel később kiadta El-P-vel az első Run The Jewels-lemezt és ahogy mondani szokás, a többi már történelem.

Az elmúlt tíz év óriási sikerei, tévés szereplései és celeb nyilatkozatai után tér vissza Killer Mike a gyökereihez Michael című albumával, amin a fókusz ismét saját maga. Az anyag tele van erős sorokkal (például Slummer, Motherless) és újszerű megközelítésekkel (Something For The Junkies), illetve a Run című sláger már a hónapokkal a megjelenése előtt nagyot ígért, de valahogy rendre becsúszik egy filler, mikor igazán nagyra nőhetne.

killer-mike-michael.jpgElőadó: Killer Mike

Cím: Michael

Kiadó: Loma Vista

Megjelenés: 2023. június 16.

Műfaj: hiphop, rap

Kulcsdal: Motherless

 

 

8/10

Velkei Zoltán

https://recorder.blog.hu/2023/08/23/killer_mike_michael_lemezkritika
Ismét szólóban. Killer Mike: Michael (lemezkritika)
süti beállítások módosítása