Varacskos veretés helyett dallamok. King Gizzard and the Lizard Wizard: PetroDragonic Apocalypse (lemezkritika)

2023.08.08. 14:32, vferi

king_gizzard_band.jpg

Kedvenc lökött ausztráljaink most egy beteljesült léggitáros metálfantáziával rukkoltak elő. Ez a kritika először a Recorder magazin 106. számában jelent meg.

A Pink Floydon és Emerson, Lake & Palmeren szocializálódott apámnak próbálom néha előadni, miért is lenne jó neki, ha ráhallgatna kedvenc pszichedelikus progresszív ausztráljaimra, eddig kevés sikerrel. Asszem ezzel az albummal sem fogják belopni magukat a szívébe, mivel nem csípi a metált.

Pedig van itt mindenféle jó: a Mad Maxhez hasonlatos posztapokaliptikus téma, sárkányok, egy kis mongol torokéneklés, géppuskaként ropogó dob és retkes riffek. Az album tekinthető az Infest the Rats’ Nest szellemi örökösének, ami a hangzást illeti, de az aránylag egyszerű varacskos thrash veretést leváltja egy kicsit dallamosabb és sokkal progresszívebb zeneiség.

Ez egy beteljesült léggitáros metálfantázia, ami már annyira túltolja stíluselemeit, hogy műfajparódiaként is megállja a helyét. Ha nem is lesz apám kedvence, abban azért bízom, hogy a termékenységükből és változatosságukból kiindulva (csak tavaly öt albumot dobtak ki) egy nap lesz olyan zenéjük, amire együtt tudunk majd szettelgetni. 

king_gizzard.jpgElőadó: King Gizzard and the Lizard Wizard

Cím: PetroDragonic Apocalypse; or, Dawn of Eternal Night: An Annihilation of Planet Earth and the Beginning of Merciless Damnation 

Kiadó: KGLW

Megjelenés: 2023. június 16.

Műfaj: pszichedelikus progrock 

Kulcsdal: Flamethrower 

 

9/10

Dezső Bálint

https://recorder.blog.hu/2023/08/08/king_gizzard_and_the_lizard_wizard_petrodragonic_apocalypse_lemezkritika
Varacskos veretés helyett dallamok. King Gizzard and the Lizard Wizard: PetroDragonic Apocalypse (lemezkritika)
süti beállítások módosítása