Ettől a 3 dologtól lesz a legjobb egy fesztivál: hamarosan kezdődik a Margófeszt

2023.08.04. 11:30, Recorder.hu

margofeszt2023_analogbalaton_650.jpg

(X) A fesztiválszezon egyik legizgalmasabb újdonsága idén is egybegyúrt mindent, amiért szeretünk fesztiválozni – a Margófeszten 2023. augusztus 10. és 12. között fellép az Analog Balaton, a Galaxisok, a beck@grecsó, a Platon Karataev és még sokan mások is. A Balatontól 15 percre található Szentgyörgyvár utcáit és tereit a zenészek mellett három napra írók, költők, slammerek töltik meg, a nagyszínpad táncterét reggelente traktorral ápolják, a levegőben dödölle illata száll, sőt a legintenzívebb nyári meteorhullás is a Margófeszt záróestjén várható, amit a résztvevők a híresen tiszta zalai égen csodálhatnak meg.

A Margó szervezői harmadik alkalommal hozzák el a magyar könnyűzenei és kulturális élet legjavát három napra a zalai dombok közé – így mi is pont három dolgot emelünk ki, ami a lehető legjobb egy fesztiválban, és amiért nem érdemes kihagyni a Margófesztet!

Sok jó zene (és szöveg) egy helyen

A fesztivált a beck@grecsó páros nyitja csütörtökön, de aznap debütál szólóban a Slow Village-ből ismert glsch is, késő este pedig az Analog Balaton (nyitóképünkön) pakolja majd a ritmust és az ütemet. Pénteken a Galaxisok fájdalmasan igaz sorait lehet kiabálni a zalai éjszakába, szombaton pedig a lírai hangvételű A Bence kalandjai után a Fonogram-díjas Platon Karataev játszik, őket követi a merész indie előadó, Kolibri, végül pedig a Fran Palermo-ra lehet kitáncolni magunkból a fesztivált.

margofeszt2023_program_osszes.jpg

 Részletes program és infók

Teljes kikapcs

Szentgyörgyvár jól megközelíthető Budapestről is, a Balatontól pedig tényleg csak egy nagyobb kőhajításnyira van. Az alig 300 fős településben a szervezők rátaláltak a tökéletes helyszínre – hatalmas mező egy kis dombon a nagyszínpadnak, a 18. századi Szent György templom kertje a beszélgeteseknek, kultúrház a filmvetítéseknek, árnyas fák a megpihenőknek, szóval tényleg minden adott, ami egy hangulatos fesztiválhoz kell. Napközben bárhonnan elindulsz, hol egy íróval, hol egy zenekar frontemberével hallhatsz beszélgetést, mozizhatsz, olvashatsz, piknikezhetsz, az utcán kiállításba botlasz, mindezt egy aprócska és gyönyörű falu életébe csöppenve, teljesen kiszakadva a hétköznapokból. Hab a tortán, hogy a nyári meteorhullás a fesztivál utolsó éjszakáján tetőzik idén, ami a különlegesen tiszta zalai égen varázslatos zárásnak ígérkezik.

Ami szem-szájnak ingere

Üres hassal nem jó szórakozni (vagyis leginkább nem szeretünk). A Margófeszten az éhes fesztiválozó felkaphat egy dödöllét a foodtruckban, kóstolhat prószát, helyi sört és borokat mérnek a repoharakban és mindenféle ételérzékenységre is lesznek opciók. Aki ennél is mélyebbre ásna a zalai gasztrokultúrában, az a helyiek konyhájában tanulhatja a pörkölttorta, a rétes, a mézeskalács titkait – persze csak ha időben regisztrál.

Ez a mi válogatásunk, de a fentieken kívül természetesen még csomó szuper program és érdekesség vár titeket a csütörtökön, augusztus 10-én kezdődő Margófeszten.

A jegyeiteket és a bérleteiteket még be tudjátok szerezni a https://tixa.hu/margofeszt2023 oldalon. A fesztivál külső helyszíneire magatokkal hozhatjátok a kutyákat is, a gyerekeket pedig játszótér és bábelőadás várja.

A Margófesztet idén is Szentgyörgyváron rendezik meg, amely egy alig 300 fős település a zalai dombok között. A helyszín Keszthelytől, Hévíztől és Zalaegerszegtől is csak néhány kilométerre található, mindössze 15 perc autóútra van a Balatontól és Budapestről is könnyedén megközelíthető. A fesztiválra napijegyek és bérletek is kaphatóak – Zala megyei lakosoknak ráadásul kedvezményes áron! A programokhoz való eljutást a Zalaegerszegről és Keszthelyről induló fesztiválbuszjáratok segítik.

JEGYEK, BÉRLETEK: https://tixa.hu/margofeszt2023

PROGRAM: www.margofeszt.hu

Facebook: https://www.facebook.com/margofeszt

Instagram: https://www.instagram.com/margofeszt

 margofeszt2023_gitar_650.jpg

margofeszt2023_taps_650.jpg

margofeszt2023_felettazeg_650.jpg

https://recorder.blog.hu/2023/08/04/ettol_a_3_dologtol_lesz_a_legjobb_egy_fesztival_hamarosan_kezdodik_a_margofeszt
Ettől a 3 dologtól lesz a legjobb egy fesztivál: hamarosan kezdődik a Margófeszt
süti beállítások módosítása