Fesztiváljáró multiverzum és az audiovizuális féregjárat: Mörk és Nunki Bay Starship a Várkert Bazárban

2023.07.31. 15:00, trecorder

mork_live_credit_bands_through_the_lens_1.jpg
Klubok, jazz tanszak, fülledt fesztiválok, tévék és a londoni Worldwide FM
stúdiója – a Mörk végigkóstolta már a könnyűzene különböző színtereit. Augusztus 14-én a Várkert Bazár szabadtéri színpadán pedig ismét azokhoz a lényegi dolgokhoz tér vissza, ami mindig is érdekelte a tagokat a zenélésben: kísérletezés, impró és új felfedezések, jó nagy adag humor kitörő közlési vággyal kombinálva. A nagyszabású zenei triphez a legjobb utastársakat választották, hiszen ezúttal velük tart a Nunki Bay Starship teljes legénysége.

„Hát ez világszínvonal a javából azta!!!!! Örülök, hogy megismerhettem a zenekart!!! Mindenki iszonyú jó külön és együtt is” – lelkesedik egy rajongó bejegyzésében a Mörkről. A Fonogram- és Artisjus-díjas banda dalai úgy hökkentenek meg szokatlan újszerűségükkel, hogy közben nem taszítanak le egy követhetetlenül lila világba, hanem totálisan magukba szippantanak, viszik magukkal a chillezve bulizós közönséget.

A zenekar szerte a világban számos nemzetközi fesztiválon bemutatkozott már; fellépett a hamburgi Elb Jazz Fesztivál és a Leverkusener Jazztage nagyszínpadán, a brightoni The Great Escape-en, a kolozsvári Jazz in the Parkon a groningeni Eurosonic Noorderslagon, a hamburgi Reeperbahn Fesztiválon, a New York-i Mondón, a bécsi Waves Viennán, a Tallin Music Weeken, a Budapest Showcase Hubon és a poznani Spring Breaken is.

2_mork_by_karmatik_photoraphy_web.jpg                                                                                                                      / Fotó: MÖRK by Karmatik Photoraphy

Szövegeik elgondolkodtatóak, társadalmi feszkókba és hétköznapi témákba egyaránt beleássák magukat, miközben a soul- és funkalapokra épülő zenéjüket kellemesen frissítik az afrobeat-, hiphop-, neosoul- és jazzhatások. Stand-Up jazz vagy filozofikus pop? Sokan próbálták meglévő zenei irányzatba sorolni őket, de továbbra is merész keveredésben jelennek meg egymással látszólagos ellentétben lévő stílusok (pop, jazz, rock, folk, noise, breakbeat) a nyitottság és sokszínűség jegyében. És ami a legfontosabb, soha nem hiányzik a humor és az önirónia, azaz kíváncsiaknak is garantált a fesztiváljáró multiverzum!

Méltó társra leltek a Nunki Bay Starship legénységében, ahol több népszerű hazai zenekar tagja adja össze zenei tehetségét, esszenciáját, hogy ők is létrehozzák saját különleges univerzumukat. Ha hallottál már az „audiovisual wormhole”-ként, azaz audiovizuális féregjáratként emlegetett stílusról, akkor jó helyen jársz majd. Itt is fantasztikus boszorkánykonyhában érnek össze a pop-, a neosoul-, a jazz-, az R&B- és a pszichedelikus elemek.

nunki.jpg                                                                                                                                          / Fotó: Nunki Bay Starship

Kuriózumokból sincs hiány náluk, elég csak arra emlékezni, hogy a Summer Camp Memories című dalukhoz mesterséges intelligencia segítségével készítettek szemet gyönyörködtető videóklipet. A legutóbbi, Unscramble című balladai track pedig nemcsak neosoul-, pop- és elektronikai elemeket fog össze, hanem középpontjában ezúttal az ADHD, azaz a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar áll.

Úgyhogy hajrá! Augusztus 14-én kalandozz a Mörk és a Nunki Bay Starship pszichedelikus zenei multiverzumában!

Jegyvásárlás és további információk ITT.

Facebook-esemény ITT.

https://recorder.blog.hu/2023/07/31/fesztivaljaro_multiverzum_es_az_audiovizualis_feregjarat_mork_es_nunki_bay_starship_a_varkert_bazarb
Fesztiváljáró multiverzum és az audiovizuális féregjárat: Mörk és Nunki Bay Starship a Várkert Bazárban
süti beállítások módosítása