Augusztus elején indul az első AWS tábor egy 16. századi kastélyszállóban

2023.07.25. 14:43, srecorder

aws_1.jpg

Egy hét múlva, 2023. augusztus 1–4. között rendezik meg az első AWS tábort, melyet a Siklósi Örs Alapítvány és az AWS zenekar közösen szervez. Az eseményre regisztrálni kellett, mely már lezárult, de jövőre is visszatér a tábor.

Siklósi Örs szellemiségét és zenei örökségét megőrzendő jött létre a Siklósi Örs Alapítvány a családtagok, az AWS és barátaik összefogásával. Az alapítvány méltó módon szeretne vigyázni Örs életművére, de nem áll meg csupán ennyinél: célja az is, hogy támogasson olyan kezdeményezéseket, amelyek Örsnek is szívügyei voltak és lennének.

Ezekből az első a tábor megrendezése, az ötleten még 2020-ban kezdett el dolgozni Örs a zenekarral és menedzserükkel, Marosi Nikolett-tel. „Azt hiszem, mindenki nevében mondhatom, hogy nagyon hálásak vagyunk mindazoknak, akik támogatás formájában vagy önkéntes munkájukkal segítették eddig is az alapítványt. A hosszas ügyintézés miatt még csak idén tavasszal jegyeztettük be és most tudtunk csak elkezdeni dolgozni azon, hogy ne csak kapjunk, hanem vissza is tudjunk adni valamit, ami tükrözi Örs szellemiségét. Idén augusztusban a táborral kezdünk. Próbáltunk arra figyelni, hogy megfelelő mennyiségben legyen ismeretterjesztő és könnyed program is a pár nap alatt, amíg együtt leszünk. Létre szeretnénk hozni egy helyet, ahol hasonló érdeklődésű emberek találkozhatnak, ismerkedhetnek és mindeközben még betekintést is kaphatnak a kulisszák mögé, hogy mi is történik kedvenc zenekarukkal. A fesztiválokkal ellentétben mi inkább a lelassulást, odafigyelést és biztonságos közösségépítést tűztük ki célul” – mondta Marosi Nikolett, az AWS menedzsere és a Siklósi Örs Alapítvány kuratóriumának tagja.

„Készül a honlap, ami egyrészről egy tárhelyként funkcionál majd Örs dalszövegeinek, dalainak és verseinek, másrészről minden infó és kezdeményezés is itt lesz elérhető, amin az alapítvány dolgozunk. Jövőre szeretnénk elindítani egy ösztöndíjprogramot fiatal zenészek számára, emellett úton van még Örs szólólemeze, egy könyv és egy film is vele kapcsolatban.”

kastelyszallo.jpgAz Ó-Ebergényi kastély.

A tábor helyszíne a Szombathelyhez közeli, még a 16. században épült, műemlékstátuszban lévő Ó-Ebergényi Kastélyszálló lesz, amely a magyar barokk egyik legszebb épülete Vas megyében, és kiváló környezet a közösségépítő és szórakoztató programokhoz egyaránt. A táborozók különféle zeneiparral kapcsolatos szakmai előadásokon, kerekasztal-beszélgetéseken, valamint a zenekarral együttműködve csapatépítő játékokon és workshopokon is részt vehetnek. Első este csatlakozik hozzájuk az Aurevoir. zenekar egy közös esti jammelésre, ezt másnap este Pákai Petra és Cséry Zoltán, azaz a 4K interaktív zenei órája követi, majd a Real Pimp csapatával együttműködve készülhet el a tábori merch, a harmadik estén pedig egy közös soundcheckkel és AWS-koncerttel zárul a tábor.

A rendezvény költségeit a belépőjegyek árán felül az alapítvány hozzájárulása fedezi, valamint az AWS és Örs családjának, barátainak önkéntes munkája is segítik a tábor zavartalan lebonyolítását. A zenekar legközelebb szeptember 8-án koncertezik Budapesten, a Barba Negrában. Jegyvásárlás, Facebook-esemény.

Fotó: Horpáczi Dávid.

https://recorder.blog.hu/2023/07/25/augusztus_elejen_indul_az_elso_aws_tabor_egy_16_szazadi_kastelyszalloban
Augusztus elején indul az első AWS tábor egy 16. századi kastélyszállóban
süti beállítások módosítása