Kioldódás a feszültségből – Magyarradar + dalpremier! Sharin': Unloose

2023.07.20. 12:56, srecorder

sharin_grandcaffee-28_multiexpo_1.jpg

Tavaly debütált a poszt-grunge-os, emos Sharin' egy erős EP-vel, és a hónap végén máris érkezik a folytatás, amit az Unloose című dalukkal, és egy Magyarradaros bemutatkozással vezetnek fel.

Mikor indult: 2020 nyara.

Hol indult: Budapest, Keleti Blokk.

Tagok hangszerek: Robi – gitár, ének, Tibi – szólógitár, Rola – basszusgitár, Dani – dob.

Stílus: Alapjában véve a zenekar az emo/grunge vonalon mozog, de érezhető behatások jönnek alt-rock, shoegaze, indie rock, postrock, poppunk stílusokból is.

Hatások: Teenage Wrist, Superheaven, Basement, Jaws, ha említeni kell párat.

Kiadó: Az előző és a mostani EP is szerzői kiadásban jelenik meg.

Történet: Rengeteget jártam le (Robi) a néhai Keleti Blokkba egyedül gyakorolni, amibe becsatlakozott egy idő után Dani. Elkezdtük az ötleteimet kidolgozni, ezután csatlakozott Rola hozzánk egy basszusgitárral. Végül Tibi szállt be, aki rengeteg ötletet hozott, így azokra álltunk rá, jelenleg ezek a számok alkotják a két album 80%-át.

Megjelenések: Az első kislemezünk tavaly nyáron jelent meg Neutral címmel, a mostani lesz a második, aminek a címe Parting Ways. A teljes anyag július 30-án fog napvilágot látni!

Küldetés: Terveink közt szerepel több emberhez eljuttatni a zenénket, olyanokhoz, akik kedvelik a stílust-stílusokat, amikből építkezünk (emo, midwest emo, post-rock, alt-rock, indie rock, grunge), de még nem hallottak rólunk.

Jövőkép: A megjelenő lemezzel minél többet szeretnénk koncertezni, továbbá írjuk az új számokat, elképzelhető hogy bővül az eszköztár, hangszerelésben is lehet változás, az alkotás nyitott tér kell hogy maradjon!

Mellékprojektek: Dani a Lightchaser zenekar dobosa jelenleg, Rola pedig az afewyearslaterben nyomja még, mindkét zenekar elég jó, érdemes őket lecsekkolni!

Szexepil: Rola feketére festett körme a koncerteken és a számok közötti csendek.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Tavaly év végén rákerültünk egy számunkkal Sajó Dávid 2022-es kedvenc album/szám listájára, ami elég jólesett, illetve most tavasszal volt szerencsénk lehúzni egy miniturnét a Petőfi és a Satelles zenekarokkal, innen is pacsi nekik!

Az Unloose-ról: A dal szövegének és a klip képi világának lényegisége az oldódás, különböző szituációk, emberi kapcsolatok, mentális betegségek, szorongás, feszült élethelyzetek időszakából való távozás, vagy a kioldódás különböző direkt és indirekt módozatokban. A dal gitártémái hosszú ideje Tibi fiókjában voltak, ezeket sikerült közösen, új ötletekkel egybegyúrva, meghangszerelve egy dallá alkotni a próbáinkon. Barlein Martin valósította meg a vizuált a fenti elképzelések, hasonlatok alapján, a stúdió munkálatokat, felvételt pedig Botlik Matyinak köszönhetjük a Grenma stúdióból.

 

Sharin' a Facebookon. Bandcampen.

Magyarradar és a Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2023/07/20/magyarradar_premier_sharin_unloose
Kioldódás a feszültségből – Magyarradar + dalpremier! Sharin': Unloose
süti beállítások módosítása