Egy duzzadó középkorú. Queens Of The Stone Age: In Times New Roman... (lemezkritika)

2023.07.19. 11:58, vferi

b0003834-copy-2-qotsa-color_newspost_v3-e1683800742352.jpg

Ahhoz képest, hogy a Queens Of The Stone Age az indulásakor a dekadens, veszélykereső rockzene öniróniával feljavított változatával állított oly sokakat maga mellé, már a második olyan lemezét jelenteti meg, ami valami homlokegyenest másról, traumákról és ezek megemésztéséről beszél. Ez a minikritika először a Recorder magazin 106. számában jelent meg.

Ha emlékszünk rá, a 2013-as …Like Clockwork előtt a zenekarvezető Josh Homme majdnem meghalt, most pedig egy egész oldal is kevés volna rá, hogy felsoroljuk, brutális válástól elveszített barátokig mennyi rémes dolog történt vele az utóbbi időben. Az In Times... mégsem a férfikesergés lemeze, még annyira sem, amennyire a kozmikusan másnapos Clockwork volt. Mert bár eléggé sötét, azért figyelemre méltóan sok erőtől is duzzad – és tele van nagyszerű, rövidre csapott, szigorú fókuszt mutató dalokkal.

Kár, hogy közben nem feledkeztek meg a két komorabb albumuk között kiadott, Mark Ronson által (félre)producerelt Villainsről sem, amelynek mechanikus kattogása érezhetően csökkenti a sűrűséget – de legalább a csontfehér kokainfunk ezúttal a sarokba került.

queens-of-the-stone-age-in-times-new-roman.jpgElőadó: Queens Of The Stone Age

Cím: In Times New Roman…

Kiadó: Matador

Megjelenés: 2023. június 16.

Műfaj: alternatív rock 

Kulcsdal: Emotion Sickness

 

 

8/10

Greff András

https://recorder.blog.hu/2023/07/19/queens_of_the_stone_age_in_times_new_roman_lemezkritika
Egy duzzadó középkorú. Queens Of The Stone Age: In Times New Roman... (lemezkritika)
süti beállítások módosítása