Elmarad a Hollywood Vampires ma esti koncertje

2023.07.18. 19:01, srecorder

johnnydepp.jpg

Közvetlenül a kezdés előtt derült ki, hogy elmarad Alice Cooper, Joe Perry és Johnny Depp zenekarának ma esti koncertje a Budapest Sportarénában.

Hivatalos bejelentés még nem volt, de a helyszínen lévő fotósunk úgy értesült, hogy nem tartják meg a Hollywood Vampires budapesti koncertjét. Május végén Johnny Depp bokasérülést szenvedett, ami miatt három amerikai koncertjét is elhalasztotta a zenekar, és átrakta júliusra, bár arról nincs hír, hogy ennek lehet-e köze a koncertlemondáshoz.

Azóta a zenekar és a szervezőcég, a Green Stage Production is bejelentette, hogy elmarad a koncert. A Hollywood Vampires közleményében előre nem látott körülményekre hivatkoznak, és sajnálatát fejezte ki a rajongók felé, különösen azoknak, akik sokat utaztak a koncertért. A jegyek árát minden vásárlónak visszatérítik. A szervezők már tárgyalnak, hogy mielőbb új időpontot tudjanak egyeztetni a produkcióval.

A Hollywood Vampires eredetileg a bulizós csúcskorszakát élő Alice Cooper titkos ivóklubja volt a legendás Rainbow bárban a '70-es években (később ez lett a Motörhead-főnök Lemmy törzshelye is a Sunset Stripen). Cooper privát bulijaira olyan barátai jártak, mint Ringo Starr, John Lennon, Keith Moon, vagy Harry Nilsson, hogy szabadon bulizhassanak a rajongók és még inkább a menedzserük szeme elől eltűnve. A Hollywoodi Vámpírok nevet a pultosok ragasztották rájuk, mert mindig csak éjszaka látták őket, és folyton piáltak.

Alice Cooper már régóta józan, de sok ivócimborája meghalt az évek során, a zenekart pedig azért hozta létre, hogy az ő emlékük előtt tisztelegjen azzal, hogy eljátsszák a számaikat. Az ötlet úgy jött, hogy Johnny Depp-pel Londonban forgatták az Éjsötét árnyék című Tim Burton-filmet, Cooper pedig beiktatott közben egy kisebb koncertet is a városban, amire a színészt is meghívta. Innen már csak egy lépés volt, hogy zenekart alapítsanak, amibe közös barátjukat, Joe Perry-t, az Aerosmith gitárosát is bevették. Eddig két lemezt adtak ki, az elsőn még nagyrészt feldolgozásokat játszottak, a másodikra viszont már többségbe kerültek a sajátok; év elején pedig kijött első koncertlemezük is Live In Rio címmel, amin a 2015-ös brazil bulijuk felvétele hallható, ahol olyan sztárvendégek csatlakoztuk hozzájuk a több mint százezres közönség előtt, mint a Guns-basszeros Duff McKagan vagy Matt Sorum.

A július 18-ai lett volna a Hollywood Vampires első magyarországi koncertje.

fotó: Alamy

https://recorder.blog.hu/2023/07/18/elmarad_a_hollywood_vampires_ma_esti_koncertje
Elmarad a Hollywood Vampires ma esti koncertje
süti beállítások módosítása