A kedvenc zenekarod kedvenc fesztiválja – jövő héten La Boum fesztivál!

2023.07.16. 10:00, srecorder

laboum_ng-120.jpg

Idén 4. alkalommal tér vissza a La Boum Kastélyházibuli július 21-22-én a Budapest-közeli pusztazámori Öregtölgy Kastélyba. A line-upban visszatérő zenekarokat és előadókat (pl. Analog Balaton, Fran Palermo, Mary PopKids, Jazzbois, Perrin) és új arcokat (Kolibri, Wavy kollektíva, hari_drama, Lau, konkoi) is találni.

„A line-upot teljes mértékben a saját ízlésünk alapján tesszük össze, igazából ez az egyetlen kritérium, hogy nekünk tetsszen, meg persze hogy ki ér rá” – meséli nevetve Czeglédi Szabolcs „Szasza", aki a bookingért felelős (a La Boum mellett az Akvárium Klubban, a Bánkitón és az Isolation fesztiválon is). Nem mellesleg a Run Over Dogs frontembere is, akik az idei egyetlen koncertjük adják a fesztiválon.

„Elég későn kezdtük el szervezni az idei La Boumot, főként azért, mert nem voltunk biztosak benne, hogy belevágunk, elég sűrű a nyár, de annyian írtak a korábbi látogatók és zenekarok közül, hogy legyen, jönnének, hogy ez megadta a löketet. Szaszával összeültünk ötletelni a Központban június elején. Az első három zenekar, aki eszünkbe jutott, nem ért rá és elkeseredtünk, de aztán a következő egy órában beesett oda kávézni vagy 10 zenész, akiket bedobtunk még, és ott helyben lekötöttük őket" – mondja Makumi Kamau főszervező.

A szervezők alapelképzelése az, hogy elérjék, hogy a közönség a fesztiválra érkezzen, és ne egy-egy előadóra. „Szeretnénk, ha megbíznának bennünk és az ízlésünkben, és nyissanak arra, hogy találkozzanak valami új és izgalmas dologgal” – teszi hozzá Kama. Ilyen például a tavalyi fesztivál egyik abszolút fénypontja, Richard Zalai és Oláh Anna festőművész (Anna Amelie) közös performansza, amely kifejezetten a La Boumra állt össze.

De hasonló különlegesség volt például a legendás Víg Mihály rögtönzött előadása egy pianínón a parkolóban. „Ezeket a pillanatokat nem lehet táblázatszerűen betervezni, sokkal inkább jó karaktereket kell egy jó hangulatú helyre begyűjteni, és teret adni nekik. Egy jó kastély-házibuli alappillérei ugyanis a kastély és a társaság, a zene csak hab a tortán. Idén is tervezünk pl. titkos koncerteket, amikor is egy kastélyszobában egyszerre 3-4 embernek ad mini-koncerteket egy előre be nem jelentett előadó” – meséli a koncepcióról Kama.

A családias fesztiválon összesen három színpad van, de nincsenek párhuzamos programok. A Kápolna Színpadon délutáni akusztik performanszokat és DJ-ket csíphetnek el a látogatók, őket követik a zenekarok a Tölgy Színpadon, az éj leszálltával pedig az elektronikus csemegéké és az afteré a főszerep a kastély bálteremében. A La Boum nem „ottalvós", a kapuk délután nyílnak és 03:30-kor zárnak. A La Boum transzfer-buszokat indít Budapestről a fesztiválra és vissza.

A fesztivál főtámogatója idén is a Mastercard. Jegyvásárlás, Facebook-esemény. Transzfer-jegyek.

A La Boum kalandos 2020-as alakulásáról az HBO Go kínálatában is elérhető dokumentumfilm is készült:

 

PÉNTEK (július 21.)

kapunyitás 15:30, kapuzárás 03:30

16:30 Kolibri
17:40 Hari Drama
19:00 Run Over Dogs
20:15 Mary PopKids
21:45 Fran Palermo
23:30 Perrin (Dj Set)
01:00 Obroni
02:00 Lau
+ meglepetések 

SZOMBAT (július 22.)

kapunyitás 14:00, kapuzárás 03:30

15:00 Wavy
17:30 Konkoi
18:50 Hiúz
20:15 Jazzbois
21:45 Analog Balaton
23:15 WeAreGloria Live
00:15 Danny Pinto b2b Silksilver
02:00 Siaga
+ meglepetések

https://recorder.blog.hu/2023/07/16/a_kedvenc_zenekarod_kedvenc_fesztivalja_jovo_heten_la_boum_fesztival
A kedvenc zenekarod kedvenc fesztiválja – jövő héten La Boum fesztivál!
süti beállítások módosítása