„Életem Trónok harca, lehet, hogy nem is lesz happy end” – Klippremier! Szlimmy & Loki: Tó

2023.07.14. 12:44, srecorder

szlimmy_to.jpg

Egy hónapon belül két albummal is jelentkezett a Grosskidz trapcsapat egyik jellegzetes arca, Szlimmy. Május végén landolt a Steksszel közös Grossboy, ami az áprilisi Arctáncoltatót követte. Utóbbit mi is szerettük (kritikánk), erről debütál most az önelfogadáshoz vezető útról egy metaforikus csavarral szóló  klipje.

Miller David, gyuris featekkel és Loki produceri megoldásaival jött áprilisban az Arctáncoltató, amelynek utolsó előtti száma a , amit részben Frank Ocean befelé fordulós, utalásokkal teli világa ihletett: „A szám egy öngyilkosságról szól: a főszereplő egy régi ismerősével beszélget, nosztalgiázik, majd arra kéri őt, hogy kísérje el utoljára a tóhoz, ahova annyi szép emlék köti. A tóban feloldozásra talál és végez magával. Habár teljesen depresszív a történet, a lemez szempontjából mégis pozitív jelentést hordoz: metaforikusan ez a negatív/lehúzó én elhalálozása” – mesélte Szlimmy, aki Lokival közösen úgy érezte, sikerült egy komfortzónájukon kívül eső dalt létrehozniuk.

A hoz Virág Zsombor (rendező, vágó, fényelő) és Tóth Zoltán (operatőr) készített filmszerű klipet: „Főszereplőnk a látszólag boldog párkapcsolata mellett is végzetes döntésre szánja el magát, érzékeltetve az abszurditását ennek a meg nem értett mentális betegségnek. A film hangulata ezáltal keserédes szájízt hagy maga után, ami a kezdetektől fogva koncepció volt” – mesélte Virág Zsombor.

„DRÁGA CIGIM, HOZD EL A MERENGŐT” – SZLIMMY A MAGYARRADARUNKON

 

Szlimmy a Facebookon. Instagramon.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2023/07/14/klippremier_szlimmy_loki_to
„Életem Trónok harca, lehet, hogy nem is lesz happy end” – Klippremier! Szlimmy & Loki: Tó
süti beállítások módosítása