Az ereszdelahajam és a kiborultság között. Hundred Sins: Operett (lemezkritika)

2023.06.30. 07:56, RRRecorder

hundred_sins_1.jpg

Hundred Sins 2022-ben végképp a legismertebb magyar producerek közé került, Beton.Hofival pedig megcsinálta az év egyik legnagyobb slágerét (Bagira). Mit tud ezek után húzni második szerzői lemezén? Ez a minikritika először a Recorder magazin 105. számában jelent meg.

Nyilvánvaló a veszélye annak, ha egy producernek olyan jellegzetes hangzása van, mint Hundred Sinsnek. Jó hír: bár az Operett hozza a messziről felismerhető, a veretős-harsány műfajokból szemezgető stílust, nem fáradt és nem önismétlő. Vannak újdonságok is: kissé poposabb dallamok, mi több, jóval lágyabb részek is vannak, mint az Operán, de nincs erőltetett közönségsimogatás (minek is: a Bagira enélkül lett 2022 egyik meghatározó slágere).

A bemutatkozás legizgalmasabb jellegzetessége volt a harsányság és a befordultság összjátéka; itt az utóbbi helyett inkább durvulás van (metálgitár nélkül), fura és termékeny senkiföldjén az ereszdelahajam és a kiborultság között. A tempók szélesebb skálán mozognak, a drum and bass mellett még a gabber is előkerül. Kiugró slágerek nincsenek, viszont kompaktabb, dramaturgiailag pompásan felépített a kiadvány egésze.

Örömteli, hogy több a női hang; a Futhatnékon rögtön három, ajsa luna, Panka (Végh Janka Zsuzsanna a Pandóra Projektból) és Schoblocher Barbara, akik pompásan kiegészítik egymást és az alapot is. Szóval van még bőven kiaknázni való a Hundred Sins-hangzásban.

hundred_sins.jpgElőadó: Hundred Sins

Cím: Operett

Kiadó: Banana Records

Megjelenés: 2023. június 30.

Műfaj: elektropop

Kulcsdal: Futhatnék

 

 

8/10

Rónai András

Lemezkritikánk elkészítését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_88.jpg

https://recorder.blog.hu/2023/06/30/hundred_sins_operett_lemezkritika
Az ereszdelahajam és a kiborultság között. Hundred Sins: Operett (lemezkritika)
süti beállítások módosítása